Henning sagde sit job op: Lever nu af at være syngende postbud

I samarbejde med TV 2 Østjylland

Tv-showet 'Danmark har talent' fik Henning Vad til overveje sin fremtid. Det gav ham lyst og mod til at forfølge drømmen om at synge dansk top-musik.

- Gem din kærlighed til mig min skaaaaat. 

Det var de første, sungne ord, da postbuddet Henning Vad fra Asferg for to år siden gik på scenen i underholdningsprogrammet 'Danmark har talent' på TV 2.

Iført en paryk med lange, blonde, sløjfebundne rottehaler og en sort mexicansk sombrero på hovedet dukkede han frem på tv-skærmen i danskernes stuer for at synge dansk top-musik. Nummeret havde han selv skrevet.

Han var lidt af en "underdog". En "joker". Det vidste han også godt selv. Ikke desto mindre beviste han, at også dansk musik på den gode, gammeldags facon kan noget. 

Godt nok var ikke alle dommerne med ham, men det var heller ikke nødvendigt. Sangeren Top Gunn, som er en af de fire dommere i programmet, havde nemlig en forkærlighed for dansktop-musik. Så selvom hans tre meddommere alle havde trykket på den røde buzzer-knap og forsøgt at få Henning til at stoppe med at synge, så gik Top Gunn imod dem.

Han satte trumf på og trykkede på den gyldne knap, som sendte 'Den Syngende Post' direkte videre til det første live show. 

- Jeg tænkte, at jeg kommer med i et live-show, og så er det dét. Så har jeg fået en stor oplevelse, og det er blevet vist i hele Danmark. Det var fint for mig, fortæller Henning Vad til TV 2 | ØSTJYLLAND om forventningerne.

En fantastisk oplevelse

Virkeligheden oversteg dog forventningerne og det syngende postbud blev badet i guldkonfetti drysende fra oven: 

- Så sagde jeg, at jeg skal hen til nærmeste bar og have en fadbamse. 

Henning Vads rejse fortsatte. Han fik stemmetræning forud for det direkte tv-show og fik tips af en koreograf. 

Om det var den træning eller hans jyske lune, der gjorde udslaget, vides ikke. Ikke desto mindre var tv-seerne vilde med ham og hans røde postuniform og sendte ham videre til semifinalen med flest stemmer.

Det var fantastisk. Det glemmer man aldrig. 

Henning Vad om sin medvirken i 'Danmark har talent'

Også semifinalen kom han videre fra - også med mange stemmer - og endte til sidst i finalen. Her sluttede eventyret så, og Henning Vad kunne trække sig tilbage med en femteplads.

- Det var fantastisk. Det glemmer man aldrig. 

- Folk kan altså godt lide danskpop-musik, selvom ikke dommerne kunne, fortæller han. 

Droppede jobbet som "rigtigt" postbud

Siden da er der sket en ting eller to i Henning Vads liv. Han er stadig 'Den Syngende Post', men er ikke længere postbud. Jobbet som landpost har han opsagt for at hellige sig sin drøm om at leve af at synge.

Han er 63 år og bor Fårup sammen med konen Kate. Det var hende der var med til at give ham et skub, da hun bakkede op om beslutningen om at opsige jobbet som postbud: 

- Kate var positiv og sagde: "Det skal sgu nok gå". Og det er da gået indtil nu. Det bliver det nok også ved med.

Nu er det ikke længere hans postkunder, som hører ham synge. I stedet rejser han rundt i landet og synger for dem, som vil betale for det. Han er tilknyttet et bookingbureau. 

Lige efter 'Danmark har talent' tog han tur rundt i landet sammen med Richard Ragnvald og sang i supermarkeder og på torve. Det var den oplevelse der gav ham blod på tanden. 

Han skriver selv sin musik.

Sidste sommer brugte han to uger på at turnere rundt på 21 plejehjem i Esbjerg Kommune iført sin glitrende postuniform. 

Kan du så leve af at optræde?

- Jeg har da i hvert fald ikke tabt mig. Jo, det går fint, siger Henning Vad. 

Udover optræde rundt om i landet, har Henning Vad også udgivet albummet 'Hvor er livet skønt'.

Øverst i artiklen kan du se et tv-indslag om Henning Vads rejse fra talentshows-deltager til entertainer.