Nu bliver særtransporter forbudt i myldretiden

I samarbejde med TV 2 Østjylland

Fra 1. juli må køretøjer over 50 m ikke længere færdes på den østjyske motorvej til stor glæde for DFs Kim Christiansen

Gennem rigtig mange år har der været stor trængsel på den østjyske motorvej, og køerne har især i myldretiden været lange. Nu er der politisk flertal for et forsøg, der muligvis kan løse nogle af problemerne. Fra 1. juli bliver de lange særtransporter forment adgang til motorvejen mellem kl. 6-9 og 15-18.

Det er DF og den borgerlige regering blevet enige om, og det begejstrer en af forkæmperne for initiativet, Kim Christiansen (DF).

- Det er noget, jeg har bragt op, og nu er der så heldigvis fundet en model for, hvordan vi gør det. Særtransporter hører ikke til i myldretiden. Det hjælper ikke, vi forsøger med forskellige trafikløsninger, når så de lange lastbiler ødelægger det hele, siger Kim Christiansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Forbuddet kommer til at gælde særtransporter med en længde på 50 meter eller derover på motorvejsstrækningerne E45 fra Hadsten til Kolding V, E20 fra Kolding V til Motorvejskryds Odense samt strækningen E20 Skærup-Fredericia i trekantsområdet.

- Nu får Vejdirektoratet så lidt tid til at forberede yderligere skiltning og få styr på, hvad der ellers lige skal ordnes for at få forsøget i gang, forklarer Kim Christiansen.

Stod det til ham er det her dog ikke nok for at komme trafikproblemerne på E45 til livs. Han vil sætte endnu hårdere ind over for lastbilerne.

Vi har flere gange fortalt om de trafikale problemer, særtransporter kan give. 

- Jeg foreslog et fuldstændigt overhalingsforbud for lastbiler. Når man ser sådan et elefantvæddeløb mellem to lastbiler, tænker man jo, at transportfirmaerne ikke har fattet budskabet om trængslen. Men det var der ikke politisk flertal for i første omgang, siger politikeren.

Han fortæller, at der skal undersøges mere, før et sådant overhalingsforbud kan komme på tale, men det håber han så sker på sigt.

Det glæder DFs Kim Christansen, at der nu laves et forbud på særtransporter i myldretiden.
Det glæder DFs Kim Christansen, at der nu laves et forbud på særtransporter i myldretiden. Foto: Thomas Lekfeldt - Scanpix