Lokalt

16-årig blev så afhængig af e-sport, at forældrene kun så en udvej

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Steffen Hyldgaard pjækkede fra skolen, og karaktererne styrtdykkede. Men så sendte forældrene ham på e-sportsefterskole.

16-årige Steffen Hyldgaard havde et tårnhøjt fravær på 30 procent, og karaktererne var heller ikke noget at råbe hurra for, da han gik i folkeskole i Grindsted.

Problemet voksede sig så stort, at forældrene til sidst anså sønnens dyrkelse af e-sport som en afhængighed. 

Det var lidt af en chok, da de faste rammer kom. At man skulle være klar til at gøre, hvad der blev sagt.

Steffen Hyldgaard, efterskoleelev, Grindsted

I begyndelse mandsopdækkede de ham nærmest og sørgede for, at han kom i skole, men Steffen Hyldgaard pjækkede alligevel.

Forældrene gav ham et valg; det var at begynde på en efterskole. Den beslutning har vendt op og ned på Steffen Hyldgaards skolegang.

Steffen måtte selv vælge efterskole, og valget faldt på Højer Designefterskoles e-sportslinje, hvor faste træningstimer, løbeture og sund kost ud over e-sport også er en del af dagligdagen.

Vi har fået en glad dreng. Det går godt, og karaktererne går opad. Det betyder, at ingen af os længere stresser over Steffens store interesse for E-sport.

Torben Hyldgaard, far til Steffen, Grindsted

- Det var lidt af en chok, da de faste rammer kom. At man skulle være klar til at gøre, hvad der blev sagt, fortæller Steffen Hyldgaard.

Men det har hjulpet rigtig meget, mener både Steffen selv og hans far Torben Hyldgaard.

- Vi har fået en glad dreng. Det går godt, og karaktererne går opad. Det betyder, at ingen af os længere stresser over Steffens store interesse for E-sport, siger Torben Hyldgaard.