Lokalt

Københavnske veje er sikre at færdes på igen efter oliespild

Vej Googlemaps
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Der er spildt olie på en lang strækning fra Kalvebod Brygge og hele vejen ud ad Kløvermarksvej på Amager. Mindst to bilister er kørt galt.

Der er ikke længere glat efter olie på de københavnske veje. Det oplyser Henrik Stormer, vagtchef ved Københavns Politi.

- Brandvæsenet har smidt "kattegrus" ud, så der er ikke længere glat, siger han til Ritzau omkring klokken 17.30.

"Kattegrus" er en særlig type grus, der suger stoffer som eksempelvis olie op.

Tankvogn lækkede dieselolie

Det var formentlig en tankvogn, der lækkede og gjorde vejene "spejlglatte" på en lang strækning i en trafikeret del af København. 

Politiet advarede bilisterne om at køre med stor forsigtighed. 

- Der er spildt olie, og der er meget af det. Det er spejlglat, sagde Michael Andersen, vagtchef, Københavns Politi til TV2 Lorry, tidligere på dagen.

Politiet mener, at det kan være en tankvogn, der har lækket dieselolie, men man ved det endnu ikke med sikkerhed. 

Flere uheld i det glatte føre

Spildet skete over en strækning på flere kilometer, helt fra Tivoli Hotel på Kalvebod Brygge,  over Rysensteensgade til H.C. Andersens Boulevard og ud mod Prøvestenen. 

Derfra går ruten over Langebro til Stadsgraven, Vermlandsgade mod Prøvestenen hen til Kløvermarksvej til Forlandet og Refshalevej.

Mindst én bilist kørte galt på grund af det glatte føre.

- Vi har et enkelt færdselsuheld, hvor de er kørt ind i en lygtepæl ude på Kløvermarksvej, fordi det er glat, lød det fra Michael Andersen, vagtchef ved Københavns Politi. 

Omkring klokken 14.00 kørte endnu en bilist galt, fortæller TV2 Lorrys fotograf på stedet.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Hovedstadens Beredskab, som meddeler, at omfanget er for stort til at de kan rydde op. 

- Kommunen tager sig af opgaven. De er på vej med nogle grusvogne. Normalt bruger vi en slags kattegrus, som absoberer olien, men det er kun, når det handler om spild i mindre omfang. Her er det over en længere strækning, så det kan vi ikke klare, siger vagthavende operationschef Jan Iversen til TV 2 Lorry.