Lokalt

Kommune haster på hjemmebesøg efter farlig medicinfejl

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Op mod 2.000 af Esbjergs borgere risikerer at sluge en farlig medicincocktail. Derfor er kommunen nu på akut besøg for at tjekke tusindvis af piller.

En efter en skal Esbjerg Kommunes ansatte gennemgå de tusindvis af piller, der ligger i pilleæsker i medicinskabe og på natborde rundt om i kommunen.

Kommunen har opdaget, at op mod 2.000 af deres borgere risikerer at have fået forkert medicin. Ved en fejl har producenten forbyttet Pamol med Ibumetin.

 -Ibumetin er et smertestillende middel, man får mod gigt og andre sygdomme. Men hvis man er i blodfortyndende behandling, kan det være en rigtig farlig cocktail, siger chef for sygeplejen i Esbjerg, Anni Kjærgaard Sørensen, til TV SYD.

Kommunen gennemgår nu manuelt borgernes pillelagere, fordi de ikke har kunnet få adgang til databaser.

-Vi kunne ikke få udleveret lister fra apotekerne, vi kunne ikke få hjælp fra Sundhedsstyrelsen, og vi kunne ikke få hjælp fra Lægemiddelstyrelsen. Vi har nærmest måtte forholde os til det, vi kunne læse via medierne, siger Anni Kjærgaard Sørensen til TV SYD.

Aalborg Kommune oplyser til TV 2, at der er iværtsat en risk management af situationen for at finde ud af, hvad man her vil gøre.

I både Aarhus og København er meldingen, at man foreløbigt følger anbefalinger fra Styrelsen for Patientsikkerhed om risikovurdering af borgere. I Aarhus er beskeden om medicinen sendt ud til berørte borgere fredag eftermiddag.