Lokalt

Vanrøgtssag: 27 hunde fundet i skidt og afføring

Flere hunde måtte have klippet deres pels af, fordi pelsen var fyldt med afføring. Dyrenes Beskyttelse
TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Dyreinternatet i Brande har fået 27 vanrøgtede hunde ind. Fire måtte aflives. Resten bliver nu passet og plejet.

Dyrenes Beskyttelses internat i Brande har igen fået travlt. I onsdags modtog internatleder Kent Karlsen 27 vanrøgtede hunde.

- Der er nogle hunde, der er hentet på en gård nord for Randers. De har gået i staldbygning og skur hos en privat ejer, og de har tydeligvis ikke fået, hvad de har brug for, fortæller internatlederen til TV MIDTVEST.

Hundene blev fundet under kummerlige forhold på en gård nord for Randers.

De 27 hunde er små blandingshunde i alderen tre måneder og opefter. Hundene blev alle fundet i en dårlig forfatning. Fire var så dårlige, at de måtte aflives.

- Vi har været alle hundene igennem, og de er blevet vaccinerede, har fået loppe- og ormekur og fået renset tænder. Og så er de blevet vasket og klippet, fordi de var smurt ind i deres eget afføring, fortæller Kent Karlsen.

Flere af hundene bar rundt på så meget skidt og afføringen i pelsen, at det var nødvendigt at klippe store dele af pelsen af.

Flere hunde fik klippet pelsen af

- Vi havde en lille en, der fik klippet 700 gram pels væk. Og hunden vejer altså kun omkring fire kilo, så det er jo meget overvægt at slæbe rundt på.

Det var politiet, der kontaktede Dyrenes Beskyttelse. Og det er langt fra første gang, det sker. I den sidste tid har der været flere sager om vanrøgtede dyr, der har fundet vej til internatet i blandt andet Brande.

- Det er jo et udtryk for, at flere mister overblikket over deres dyr. Pludselig står de med 27 hunde og har ikke overskud til at varetage deres behov. Og det er jo hver dag, de skal passes og plejes og ikke kun, når der er tid, fortæller Kent Karlsen.

De tilbageværende 23 hunde bliver nu passet og plejet på internatet. Hundene er sky, fordi de formentlig ikke er blevet socialiseret.

- Men de er ikke gale, og der er ingen af dem, der knurrer eller virker aggressive, så vi forventer, at de hurtigt kan komme ud og få et godt liv i nye familier.