Lokalt

Dansk And er gået konkurs

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Ifølge kurator Niels Skovgård Larsen har bestyrelsen bag Dansk And netop begæret virksomheden konkurs

Torsdag formiddag klokken 11.15 blev Dansk And begæret konkurs. Det bekræftede Martin Daasbjerg da TV MIDTVEST talte med ham i dag. Han har ingen kommentarer - og henviser til den pressemeddelelse, der er sendt ud.

- Det er bestyrelsen selv, som har truffet beslutningen og indgivet begæringen, siger Niels Skovgård Larsen, til Dagbladet Holstebro Struer.

Det er Dansk Ands andeslagteri i Struer der er gået konkurs.Til Dagbladet Holstebro Struer fortæller den administrerende direktør, Per Vinther Møller, at det er brandærgerligt, at der ikke er flere penge på kontoen.

- 2016 har været tabsgivende og vi må se i øjnene, at aktiekapitalen er tabt, siger Per Vinther Møller. Han forklarer, at bestyrelsen og direktionen har undersøgt mulighederne før tilførsel af ny kapital, men vurderer nu, at det ikke er muligt, således siger han.

For blot et år siden fik Dansk And nye aktionærer ind i firmaet, som skulle sikre ny vækst til virksomheden. Men sådan gik det ikke.

- Virksomheden har haft en vanskelig periode med betydeligt underskud ved etableringen, Brexit straks efter indskud af kapital og senest fugleinfluenza. Hertil kommer investeringer på mere end 11 mio. kroner i fabrikken i indeværende år. Dette investeringsbehov ville i 2017 være på mere end 10 mio. kroner, konstaterer Per Vinther Møller til Dagbladet Holstebro Struer.

I 2015 ramte Dansk And mediernes forsider, da der viste sig at være problemer med de økologiske ænder, der var solgt til supermarkeder over hele Danmark. De lugtede frygteligt, og den lille producent af ænder måtte trække omkring 1400 solgte juleænder tilbage. Samtidig rasede mediestormen, og ejeren Martin Daasbjerg blev beskyldt for at ødelægge julen for folk, der havde købt hans ænder.

Dansk And valgte selv at tilbagekalde ænder fra hjemmemarkedet, da kølekæden på specielt indmad ikke var overholdt. Tilbagetrækningen kostede dem dengang fire millioner kroner.

Pressemeddelelse

Dansk And A/S har i dag indgivet konkursbegæring   Bestyrelsen i Dansk And A/S har i de seneste uger undersøgt mulighederne for at få stillet ny kapital til rådighed for Dansk And A/S. Dette har desværre ikke været muligt. Aktiekapitalen er tabt efter et tabsgivende 2016. Dansk And A/S har i 2017 behov for at få tilført et betydeligt millionbeløb til inddækning af driften, investeringer og sikkerheder for kreditorer og producenter. Bestyrelsen har forholdt sig til dette og bestyrelsen vurderer ikke, at det vil være forsvarligt at drive virksomheden videre uden et betydeligt kapitalindskud. Bestyrelsen har derfor besluttet, at der indgives konkursbegæring for selskabet.

Virksomheden har haft en vanskelig periode med betydeligt underskud ved etableringen, Brexit straks efter indskud af kapital og senest fugleinfluenza. Hertil kommer investeringer på mere end 11 mio. DKK i fabrikken i indeværende år. Dette investeringsbehov ville i 2017 være på mere end 10 mio. DKK. Resultatet for 2016 er ikke opgjort - men der vil være et betydeligt underskud og der ville have været behov for kapital indskud fra aktionærerne og yderligere lånefinansiering. Virksomheden har i 2016 haft mere end 45 kontrolbesøg af kunder, leverandører og Fødevarestyrelsen og det har været glædeligt, at der fra ca. 1. oktober 2016 er leveret mere end 200,000 ænder med under 10 reklamationer. Bestyrelsen og direktionen vil gerne sig tak til alle medarbejdere, kunder, leverandører og myndigheder for opbakning og støtte til Dansk And A/S.

Med venlig hilsen Per V. Møller, Adm. direktør Dansk And A/S