Lokalt

Til kamp mod dyre konfirmationer: Præst giver brugt festtøj væk gratis

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Sognepræst Lotte Højholt samler brugt konfirmationstøj ind i præstegården i Frederikssund.

19.500 kroner til festen - plus 10.000 kroner til tøj og gave.

Så mange penge bruger vi gennemsnitlig på en konfirmation, viser tal fra Nordea og Gallup. Det er (blevet) en dyr omgang at markere sit barns overgang til et ungt menneske. 

Det synes de ansatte i Frederikssund Kirke i hvert fald, og de er derfor begyndt at samle brugt konfirmationstøj ind i præstegården. Så kan de, der ikke kan eller vil bruge en lille formue på festtøj, komme forbi og få en kjole eller et jakkesæt gratis.

- Jeg har jo set priserne. Jeg synes, det er dyrt at købe en kjole, når man skal have sit barn konfirmeret, siger sognepræst Lotte Højholt.

Det skal også handle lidt mere om det nære, og det vigtige ved at tage det her standpunkt i livet. 

Lotte Højholt, sognepræst

TV 2 Lorry har tirsdag snakket med nogle af de unge, der skal træde ind i de voksnes rækker i Frederikssund Kirke. Herfra er der opbakning til projektet.

- Jeg synes, det er en virkelig god idé, for der er mange, der ikke har penge nok til det, og dem, der køber tøjet, får det jo aldrig brugt igen. På den anden side kan det også være lidt svært at give afkald på noget, der har været så mindefuldt, siger Stephanie Armstrong Clausen.

Mere nærhed - mindre storhed

Lotte Højholt synes, at konfirmationer i senere år har udviklet sig til et udsstyrsstykke, og at kravene til festen og kjolerne vokser sig større og større.

Sognepræsten så gerne, at fokus ved en konfirmation blev rettet lidt væk fra det materielle.

- Der skal være fest, og der skal være gaver og ballade og sjov. Men det skal også handle lidt mere om det nære, og det vigtige ved at tage det her standpunkt i livet, siger hun. 

Hvis man har brugt konfirmationstøj, som man gerne vil give videre, kan man smutte forbi kirkens kontor i Kirkegade 7 i Frederikssund. Man kan også kontakte kordegn Helle Dissing på mailadressen helle@frederikssundkirke.dk.