Pape slår fast: - Man skal give hånd... også Asmaa

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Hvis man er ansat hos Fyns Politi, så skal man give hånd. Det gjorde blandt andre justitsministeren tirsdag klart på et samråd på Christiansborg.

Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti havde indkaldt de to ministre i samråd, fordi Fyns Politi har den kontroversielle samfundsdebattør Asmaa Abdol-Hamid ansat som brobygger. 

Asmaa Abdol-Hamid vil af religiøse årsager ikke give hånd til mænd. 

Men man skal give hånd, når man er ansat hos Fyns Politi. Det slog ministrene i dag fast.

- Det er meget enkelt. Hvis man er ansat i politiet, så skal man give hånd, så enkelt er det. Hvis man bliver givet hånden, så giver man hånd, fortæller den konservative justitsminister, Søren Pape, til TV 2/FYN.

Hvis man er ansat i politiet, så skal man give hånd, så enkelt er det.

Søren Pape Poulsen, justitsminister

Venstres udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, bakker op. 

- Når man lever og bor i Danmark, så må man indrette sig efter det regelsæt, som vi har i Danmark. For mig er integration ikke et spørgsmål om, at vi alle sammen bøjer os lidt ind mod hinanden - og så mødes vi et sted på midten. For mig er integration, at man indretter sig efter de normer og det værdisæt, som vi har her. Og det indbefatter blandt andet, at man giver hånd, siger Inger Støjberg til TV 2/FYN. 

Ingen klager - ingen konsekvenser

Til gengæld får det ingen konsekvenser for Fyns Politi eller Asmaa Abdol-Hamid, så længe der ikke er en formel klage over, at hun ikke giver hånd.

- Jeg har ikke kendskab til, at der har været nogen klager, eller at der er indgivet nogen klager på noget tidspunkt over nogen medarbejder, hvad angår håndtryk. Skulle det ske, at man oplever situationen, så må man tage den op ledelsesmæssigt, for det er ikke til diskussion, at man skal give hånd i dansk politi, siger Søren Pape.

Dansk Folkeparti er tilfreds med justitsministerens udmelding, men de savner konsekvens.

- Når justitsministeren er fuldstændig enig med mig i, at der skal gives hånd, og han samtidig ved, at det ikke sker, så er der jo to modstridende ting, som ikke går op i mit regnstykke, siger Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti. 

- Så kunne man måske lave nogle retningslinjer eller hensigtserklæringer eller hvad ved jeg. Og på det helt store plan kunne man jo lave en lovgivning, og det er dét, som ministeren ikke vil. 

Hidsig debat

På TV 2/FYNs Facebookside vælter det ind med reaktioner på historien. Her er der tæt på 100 kommentarer. Nogle bakker op om Asmaa Abdol-Hamid, mens andre mener, at det er på tide, at hun dropper jobbet og sine synspunkter.