Lokalt

Mette var nedbrudt og langt fra job: Nu arbejder hun i tøjbutik

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

En investering på 68 millioner kroner har halveret antallet af såkaldte aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Aabenraa Kommune – et år før tid.

Mette Mønsters tilværelse har slået en positiv kolbøtte. Hun er gået fra det der hedder aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager, og næsten 10 år væk fra arbejdsmarkedet, til at blive selvforsøgende. Takket være en målrettet indsats af Aabenraa Kommune.

- Jamen, det betyder bare alt. Det er en glæde hver dag at gå på arbejde, siger Mette Mønster til TV SYD.

Hun arbejder nu 22 timer om ugen i en tøjbutik i Aabenraa. Men i mange år var hun uden arbejde på grund af et sygdomsforløb.

Det gav mig håb, for første gang, til at tænke: Det kunne være, at der var en mulighed.

Mette Mønster, salgsassistent, Aabenraa

- Man mister selvtillid. Man føler sig dum, når man sidder og der ikke rigtig sker noget. Samtidig mister man troen på sig selv. Man føler sig ikke som en del af samfundet.

Aabenraa Kommune har halveret antallet af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere fra 1.008 og til 499 på blot ét år. Ganske enkelt fordi byrådet i Aabenraa sidste år investerede 68 millioner kroner i en 3-årig indsats. En stor del af de 68 millioner kroner er brugt på at ansætte flere konsulenter og sagsbehandlere. Det har gjort forskellen for Mette Mønster.

- Jeg oplever, at jeg bliver set på som et menneske og ikke et nummer. Der var afsat mere tid til møderne. Det var ikke sådan, at der blev jappet hurtigt henover. Der har været tid, uddyber Mette Mønster, og fortsætter:

- Det gav mig håb, for første gang, til at tænke: Det kunne være, at der var en mulighed.

Jamen, det betyder bare alt. Det er en glæde hver dag at gå på arbejde.

Mette Mønster, salgsassistent, Aabenraa

Mette Mønster er blot en af de i alt 508 borgere, som nu ikke længere er på kontanthjælp. Målet var at halvere antallet af kontanthjælpsmodtagere inden 2018. Men det mål er allerede nået nu.

Planen er, at indsatsen løber frem til 2018 og herefter vil man evaluere den, fortæller Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V).