Lokalt

Nu kan du dele din hund med fremmede: - Det er Kirsten glad for

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Vi deler mere og mere med hinanden. Og nu skal vi også til at dele hund.

Gennem hjemmesiden GoMore kan man leje biler og få lift af andre billister. Via Airbnb kan man leje andre menneskers hus eller lejlighed, når de ikke bruger det.

Og nu er der blevet lavet en lignende forretning ud af hundepasning, der hedder Dogley.

Knap 50 privatpersoner i Østjylland har meldt sig som hundepasser på dogley.com, som er en hjemmeside, hvor hundeejere kan finde private hundepassere og hundeluftere i deres område.

- Det er blevet lettere at stole på folk, fordi man kan læse oplysninger om dem på nettet og på de sociale medier. Blandt andet derfor ser vi, at flere mennesker deler deres bolig, bil og hund med fremmede mennesker, siger Peter Hesseldahl, der gennem flere år har undersøgt udviklingen inden for deleøkonomi.

- Lige nu har jeg ikke tid til at have en hund, og derfor er det rigtig hyggeligt en gang imellem at få besøg af en lille hund, jeg kan passe, siger Sara Lorentsen, der er hundepasser fra Aarhus og har en profil på Dogley.

 Da Kirsten Lambæk for nylig skulle på ferie, var hun nødt til at finde pasning til hunden Max.

Max er stadig kun en hundehvalp.

- Det, der helt klar er vigtigt, er, at Max skal have det godt, og det væsen, som han er, skal han have lov til at være, siger Kirsten Lambæk om Max, som stadig er en hvalp.

- Så jeg synes, at det var et stort ansvar at give venner og familie, og jeg havde ikke lyst til, at den skulle ud i en kennel, hvor der er ti andre hunde og fuld knald på.

Derfor benyttede Kirsten Lambæk sig af Dogely, hvor hun fandt Sara Lorentsen.

Her kan du se en bid af Saras profil på Dogely.

- Jeg havde set et billede af Sara på hjemmesiden og læst, at hun nogle gange arbejder på dyreinternatet, og det gjorde, at jeg gerne ville tale med hende, siger Kirsten Lambæk, som derudover mødtes med Sara Lorentsen, inden de lavede en pasningsaftale om Max. Det opfordrer Dogley ejer og hundepasser til at gøre.

Alle hundepasserne bliver godkendt af Dogley, inden man kan se deres profil på hjemmesiden, og når de er blevet godkendt, kan ejerne se hundepasserens priser, tidligere erfaring og læse anmeldelser af dem på profilen.

I videoen øverst på siden kan du se mere om dogely.com, Sara Lorentsen, Kirsten Lambæk og selvfølgelig hunden Max.