Lokalt

Jehovas Vidner går målrettet efter flygtninge: - Vi har jo foldere på alle mulige sprog

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

”SKÆBNER FRA SKIBET – Omfavnet af Jehova” sætter fokus på, hvordan Jehovas Vidner hjælper en syrisk familien med at falde til i Danmark.

De missionerende menigheder går målrettet efter at omvende de mange udlændinge, der kommer til landet. Og i Thisted har Jehovas Vidner succes med den praksis. En af Jehovas Vidners nye brødre i Thisted er syreren Behzad Yousef.

Han kom alene til Thisted via et flygtningeskib, der kæntrede på Middelhavet den 24. august 2014. Omkring 200 mennesker druknede. Da Behzad Yousef nåede til Danmark søgte han med det samme om familiesammenføring, men der gik et år og fem måneder før Udlændingestyrelsen havde afsluttet processen.

I mellemtiden var Behzad blevet optaget i menigheden hos Jehovas Vidner i Thisted, der går målrettet efter at få udlændinge – især flygtninge – med i deres menighed.

- Hvis vi i distriktet møder nogen med et andet efternavn, forsøger vi at finde ud af hvilket sprog de taler, for at finde ud af, hvad det egentlig er de vil? Og hvad er det egentlig vi kan tilbyde. Så har vi jo en folder på deres sprog, hvor de så kan give udtryk for om de har behov eller lyst til at vide mere. Har de så lyst til det, kan vi skaffe nogen der taler sproget, siger Bjarke Camilo Thomsen fra Jehovas vidner i Thisted.

Da Behzad Yousef blev genforenet med sin kone og tre børn efter 21 måneders adskillelse, var Jehovas Vidner med i lufthavnen for at hente dem. Og i dag er Behzads familie hyppige gæster i Jehovas Vidners Rigssal i Thisted.I dagligdagen i deres nye hjem i Hundborg, skaffet af Jehovas Vidner, består deres nye, danske omgangskreds stort set kun af brødre og søstre fra Jehovas Vidner.

Programmet ”Skæbner fra Skibet – Omfavnet af Jehova” er fjerde afsnit i en længere serie, hvor vi følger tre flygtninge, der alle var med det samme skib over Middelhavet, som kæntrede.

Se første program herunder.

”SKÆBNER FRA SKIBET – Omfavnet af Jehova” sætter fokus på, hvordan Jehovas Vidner hjælper en syrisk familien med at falde til i Danmark.