Lokalt

Hun skulle forlade sit barn og Danmark om få dage, men nu har hun fået en 'fantastisk' nyhed

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Smilene var brede, og ordene store hos parret Max og Iuliia, efter en gallerist i Nordhavn tilbød Iuliia et job, der betyder, at hun ikke skal forlade

- Det er bare fantastisk! Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det andet end "wow"!

Sådan lyder kommentaren torsdag aften fra Iuliia Domina Bendtsen, efter hun har fået et jobtilbud, som er mere end almindeligt svært at takke nej til.

Iuliia skulle efter planen være ude af Danmark om kun fire dage den 9. januar, efter det Højesteret stadfæstede dommen fra Byretten, der nægtede Iuliia opholdstilladelse.

Men torsdag aften modtog Iuliia et af de opkald, som man kun kan drømme om. Her tilbød gallerist og ejer af Faurschou Foundation, Jens Faurschou, Iuliia et job, hvor lønnen er altafgørende.

Jens Faurschou har tilbudt Iuliia en stilling, som indbringer hende minimum 400.800 danske kroner, hvilket svarer til en fribillet til en opholdstilladelse i Danmark.

På den måde kan Iuliia nemlig opfylde kravet til Beløbsordningen, hvor udlændinge med høj løn belønnes med en opholdstilladelse.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Jens Faurschou som siger, at han glæder sig til snarest muligt at ansætte Iuliia.

Et bryllupsfoto samt et foto af den lille datter

Kontanthjælp forhindrede familiesammenføring

Historien er, at den ukrainske Iuliia blev nægtet familiesammenføring, da hendes mand Max ikke opfylder forsørgerpligten, som han ifølge reglerne forpligtes til, hvis en opholdstilladelse er aktuel.

Det skyldes, at Max har modtaget kontanthjælp, fordi han nægtede at gå på førtidspension i forbindelse med et trafikuheld, som kostede ham en hjerneskade. 

Sagen har fået stor mediebevågenhed fra TV 2 Lorry, men også Go'aften- og Go'morgen Danmark på TV 2 og senest på Aftenshowet i Danmarks Radio har omtalt den stormombruste sag.

Se en del af interviewet fra Go'aften Danmark er videoklippet herunder:

Max og Iuliia Bendtsens dage sammen i deres lille kernefamilie er talte.