Lokalt

Fik bøde for at lægge tyv på Facebook: 20 butikker slog sig sammen og betalte bøden

Martin Jensen fra fotobutikken Click i Silkeborg er en af 20 butiksejere, der er gået sammen om at betale bøden til Henrik Thomsen TV 2 OJ
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Martin Jensen fra fotobutikken Click i Silkeborg er en af 20 butiksejere, der er gået sammen om at betale bøden til Henrik Thomsen

I oktober kom Henrik Thomsen, indehaver af en tøjbutik i Silkeborg, i vælten, da han lagde en overvågningsvideo af en butikstyv ud på Facebook. Videoen fældede tyven, men efterfølgende blev han idømt en bøde for at lægge billeder af tyven ud på det sociale medie. Nu betaler kollegaerne bøden.

20 butiksindehavere i Silkeborg har nemlig splejset om bøden på 3500 kr., og de bakker generelt op om Henrik Thomsen og hans måde at beskytte sin butik på.

- Jeg synes, det var en skæv situation, der var opstået. Der var begået et tyveri i hans butik, men da han henvender sig til politiet, får han at vide, de ikke har tid. Så han tager sagen i egen hånd og får tyven fanget. Så er det da uretfærdigt, at han får en bøde for at beskytte sin egen butik, siger en af butikskollegaerne, Martin Jensen fra Click.

Derfor har han intet problem med at finde penge til at betale bøden, og faktisk mener han, at der i kølvandet på denne sag bør kigges på persondataloven.

- Det går stærkt og er effektivt på de sociale medier, og vi har set mange eksempler på, at kriminelle bliver fanget her – ellers er det altså for nemt at slippe afsted med forbrydelserne. Man burde kigge på persondataloven og måske gradbøje den lidt, forklarer Martin Jensen.

Indehaveren af Click opfordrer ikke til, at alle overvågningsvideoer fra butikker skal smides op på Facebook, men når billederne – som i denne sag – er så tydelige og med sikkerhed viser et tyveri, så bør det ifølge ham være lovligt.

- Politikerne bør kigge på det – hvorfor straffe en person for noget, man forsøger at beskytte, altså i det her tilfælde deres forretning, siger han.