Lokalt

Et skrækscenarium: I denne landsdel vrimler det med rotter

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Ifølge nye tal fra kommunerne i TV Midtvests sendeområde, er der er langt flere rotter end normalt. Det giver travlhed hos landsdelens rottefængere.

Mange boligejeres værste mareridt er nok at få besøg af rotten. Det skrækscenarium er nu blevet mere sandsynligt end normalt. Nye tal fra landsdelens kommuner fastlår nemlig, at rottefængerne løber stærkt i øjeblikket.I Skive har gnaverne ynglet så meget, at der er meldinger om 25 procent flere rotter end normalt, mens der i Thisted er 30 procent flere. Men værst står det til i Lemvig Kommune, hvor antallet af rotteanmeldelser er eksploderet med hele 57 procent.

Årsagen er blandt andet, at det lune efterår gav rotterne mulighed for at få et ekstra kuld unger. Samtidig er det blevet sværere at sikre sig mod skadedyret

- I 2016 har vi haft et rigtig travlt år. Jeg kan ikke mindes, at vi har haft vores rottefænger ude til så mange opgaver, siger miljøsagsbehandler- og naturvejleder i Lemvig Kommune, Jens Hedevang,

Birgit Toksvig fra  Gjellerodde har også haft besøg af rotter. Det opdagede hun, da en rotte løb gennem hendes have.

- Og så tænkte jeg - hvad er det, der kravler der? Og så kunne jeg se, det var en rotte - FØJ. Jeg er aldrig kommet så hurtigt ind. Jeg løb ind lige så hurtigt, som jeg overhovedet kunne. Jeg synes simpelthen, det er noget af det mest lede, der findes, siger Birtig Toksvig.

Det er et halvt år siden, det blev forbudt at lægge gift ud som forebyggelse mod rotter.