Lokalt

Lone mistede sin søn nytårsnat: - Jeg har ikke nogen tårer - tårerne kommer senere

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Tore Vendelhaven blev fundet død ved Ishøj Station nytårsdag. Hans mor mener at have samlet puslespillet omkring det tragiske dødsfald.

- Han var en meget glad dreng og en meget afholdt dreng. Han havde lige afleveret en stor opgave i 3.G i gymnasiet, og han havde planer for fremtiden.

Sådan lyder det stille fra Lone Vendelhaven, der er mor til 19-årige Tore, som på årets første dag blev fundet død på skinnerne ved Ishøj Station.

Lone har mandag lavet et facebookopslag, hvor hun efterlyser venner og bekendte, der kan hjælpe med at opklare, hvorfor hendes livsglade søn endte sit korte liv på togskinner i Ishøj.

"Jeg har endnu ikke fundet ud af, hvorfor han var i Ishøj, og hvor han var på vej hen. Please kontakt mig, hvis du var sammen med ham nytårsaften, eller ved hvem han mødte eller skulle møde i Ishøj, står der blandt andet i opslaget.

Da TV 2 Lorry taler med Lone Vendelhaven ved 18-tiden mandag, mener hun selv, at hun har stykket puslespillet sammen. Det er sket med hjælp fra Tores venner og bekendte - og en ung kvinde, der har kontaktet hende efter at have set opslaget på Facebook.

Jeg har ikke nogen tårer. Tårerne kommer senere.

Lone Vendelhaven

- Tore har sagt, at han ville til en fest i Brøndby. Hans gode ven har sagt farvel til ham på Nørreport ved 3-tiden, fortæller Lone Vendelhaven. 

Hun fortæller, at Tore ifølge vennen var meget beruset, og at vennen havde sagt, at han skulle tage hjem, fordi han var for fuld. Men Tore insisterede på, at han skulle til fest til en fest i Brøndby og tog med et S-tog.

Det er her, den unge kvinde kommer ind i billedet. Senere på natten fandt hun nemlig Tore ligge og sove på et græsareal på hjørnet af Ishøj Strandvej og Ishøj Stationsvej.

- Hun fik ham vækket og talte med ham og prøvede at følge ham hen til stationen. Men på et tidspunkt begyndte han at løbe og sige, at han nok skulle klare den selv, fortæller Lone Vendelhaven og fortsætter:

- Jeg tror, Tore har ledt efter et tog for at komme hjem, og så er han faldet omkuld, fordi han var så fuld og træt.

Mor forventer flere hundrede til begravelsen

Om det er det, der er sket, kan man ikke endeligt sige. TV 2 Lorry har mandag eftermiddag været i kontakt med Københavns Vestegns Politi, der har modtaget videoovervågning fra Ishøj Station. Videoovervågningen kan muligvis hjælpe med at fortælle historien om Tores skæbne.

Lone Vendelhaven var selv på ferie udenfor København, da Tore døde. Hun kom tilbage til den Nørrebro-lejlighed, hvor hun og Tore boede sammen, søndag. Her blev hun kontaktet af politiet, der informerede om sønnens død.

Hun beskriver sin søn som en aktiv ung mand med et stort netværk. En ung mand, der arbejdede som frivillig i på Nørrebro og til Roskilde Festival. En ung mand, der ville være eletronikingeniør.

- Jeg forventer flere hundrede til begravelsen. Hele min krop er totalt følelsesløs. Jeg har ikke nogen tårer. Tårerne kommer senere. Det ved jeg, lyder det fra en mor i sorg.