Lokalt

Hund og hest blev delt igen og igen på Facebook: Ejer fortryder ikke forløbet

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Ponyen Kasper og hunden Monzas usædvanlige venskab skabte facebookstorm. Ejeren, Ulla Krab, blev beskyldt for dyremishandling, men fortryder intet.

Videoer med dyr er altid et sikkert hit på de sociale medier. De to umage venner ponyen Kasper og hunden Monza fra Gram er ingen undtagelse.

I flere år har den seksårige hunhund Monza trænet sig selv i at hoppe op på ryggen af ponyhingsten. De har leget sammen, siden goldenretriveren var et halvt år gammel. Det gjorde de også den dag TV SYD var forbi i april. 

Videoen af de to legende kammerater er set mere end 1,6 millioner gange på facebook. Den er delt, liked og kommenteret af mere end 36.000 mennesker. Kasper og Monzas venskab blev dermed det største virale hit på TV SYDs facebookside i år. 

I følge journalistisk lektor ved SDU, Filip Wallberg, er der to grunde til, at videoen er blevet et kæmpe hit.

- På overfladen er det en bedårende og fascinerende video at to dyr, der umiddelbart ser ud til at hygge sig. Men det er også - som man tydeligt ser i kommentarsporet - en provokation, siger han til TV SYD.

Det var nemlig ikke rene opadvendte tommelfingre, der florerede i kommentarfelterne.  Beskyldninger om dyremishandling og unormal adfærd overskyggede hurtigt de positive ord. 

Han foklarer, at netop fascination og provokation er to grundlæggende kriterier for at opslag bliver store hits på facebook. Identifikation er det tredje kriterie. 

Ejerene af Kasper og Monzo er Ulla og Søren Krab, der udover de to venner har syv haflingere, en shetlænder og to børn. Ingen af de andre heste leger med Monzo.

De voldsomme reaktioner på dyrenes leg kom helt bag på heste-familien.

- Det var jo slet ikke det, der var meningen. Det var så trist, at de ikke kunne se det venskab, vi ser. Man bliver da ked af det, når folk reagerer sådan. Vi holder jo af vores dyr, siger Ulla Krab til TV SYD. 

På den baggrund har Ulla Krab afvist at være med i TV SYDs opfølgende tv-indslag. Hun vil ikke risikere at blive hængt ud endnu engang.

Men hun fortryder ikke at have delt sine dyrs usædvanlige venskab med omverdenen.

- Det er jo også kommet mange positive reaktioner herhjemme. Folk, vi ikke kendte, har spurgt om ikke det var os med hesten og hunden, der var venner. De har kun været positive overfor venskabet mellem vores dyr.

Ifølge Filip Wallberg skal man se de sociale medier, som en forlængelse af det virkelige liv.  Dyr er noget rigtig mange mennesker holder af , og derfor får det også stor opmærksomhed på de sociale medier. Både positivt og negativt.

- Der er en række emner, der sætter sindene i kog, og der er dyr bare en af dem.  

De to legekammerater er sandsynligvis bedøvende ligeglad med deres virale succes. I hvert fald tumler de stadig rundt med hinanden på folden ved Gram.