Lokalt

Flere huse tæt på at styrte i havet

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Havet æder sig tættere og tættere på flere huse i lille fiskerleje.

Bølgerne har de sidste stormfulde dage ædt så meget af kysten ved det lille fiskerleje Lild Strand i Thisted Kommune, at flere huse er faretruende tæt på at styrte i havet.

To huse på Sandnæshage er i akut fare, og et tredje har fået spist en større del af grunden. De lokale frygter nu, at det går helt galt ved næste storm.

- Vi kan se, at havet æder mere og mere af kysten. Vi har selv mistet halvdelen af vores grund og frygter, at vores hus er i fare, siger en af beboerne i området, Else Dam, til TV MIDTVEST.

Området er sidst kystsikret i 1986. Else Dam fortæller, at beboerne tidligere har forsøgt at få myndighederne til at lave en ny og mere effektiv sikring. Men uden held.

Formanden for Thisteds tekniske udvalg, Kaj Kirk (DF), havde ikke hørt om sagen, da TV MIDTVEST kontaktede ham. Han fortæller, at han nu vil undersøge sagen nærmere og selv besigtige stedet.

Else Dam fortæller, at Lild Strand ligger meget lavt, og at en stor del af byen på lang sigt til være i fare, hvis der ikke bliver gjort noget.