Lokalt

Havde møjsommeligt sorteret sit affald - og så blev det hele blandet sammen i skraldebilen

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

I Furesø Kommune kan man nu tilmelde sig en affaldssorteringsordning - men indtil videre er skraldet alligevel blevet tømt i én og samme skraldebil.

Det er næsten blevet obligatorisk i alle kommuner, at man skal sortere sit affald, før skraldebilen kommer og samler poserne sammen.

I Furesø Kommune har skraldemændene samlet ekstra meget og flittigt sammen - men til gengæld udeblev sorteringen.

Det oplevede Søren Madsen, der bor på Stavnsholtvej i Farum. 

Han følte sig latterliggjort, da han opdagede, at den sirlige affaldssortering var fuldstændig ligegyldig.

Da skraldemændene en fredag eftermiddag kom for at tømme hans skraldespande, blev både plastic, metal, husholdningsaffald og biologisk affald nemlig smidt i én og samme skraldevogn.

- Da de (Vestforbrænding, red.) ikke havde tømt skraldespandene i to en halv måned, kontaktede jeg dem. Dagen efter triller der en skraldebil ind i indkørslen, men her kan jeg se, at alt mit affald bliver tømt i samme bil, siger Søren Madsen til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Jeg sagde det til skraldemændene, men de havde jo bare fået besked på, at mine skraldespande skulle tømmes hurtigst muligt, så de kunne ikke gøre noget.

I Furesø har borgerne fået en affaldssorteringsordning, der betyder, at alle, som har tilmeldt sig, skal kildesortere affald. Men hvis affaldet ikke bliver sorteret i skraldebilerne, har kildesortering i sagens natur ingen effekt - hverken for borgere, Vestforbrændingen eller miljøet. 

- Man føler sig jo lidt til grin, og jeg må da indrømme, at jeg også blev lidt sur, for jeg har gået i lang tid og sorteret det her affald, siger Søren Madsen og fortsætter:

- Jeg har blandt andet taget plast med hjem fra arbejde, for at det kunne blive sorteret, ligesom jeg endda har sorteret sugerør. Så man taber da lidt lysten til at gøre sådan en anden gang.

Furesø Avis har forsøgt at få en kommentar fra Vestforbrænding, der overfor avisen ikke har lyst til at kommentere sagen.

Til gengæld udtaler Jesper Christensen, der er chef for Vej og Park i Furesø Kommune følgende til avisen:

- Det er slet ikke tilfredsstillende, for sådan skal det slet ikke være. Det får vi påtalt over for renovatøren meget tydeligt.