Lokalt

Fastholder p-bøde: Ulovligt for håndværkere at parkere på byggeplads

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Fogedretten er nu eneste mulighed for at klage over den parkeringsbøde, Lars Skau Jensen og hans kollega fik i oktober for at parkere på en byggeplads

Er en vejbane stadig at betragte som en vejbane, når den er spærret af med plankeværk og hegn og i stedet bliver brugt som byggeplads? 

Det mener Parkering Nord og Aalborg Kommune, som netop har svaret på en gammel klage fra oktober, hvor to håndværkere fik en parkeringsafgift stukket ind under vinduesviskeren, selvom deres bil holdt på en byggeplads.

- Parkeringskontrol Nord, Aalborg Kommune, har behandlet Deres indsigelse. Efter en konkret vurdering finder vi ikke grundlag for for at annullere parkeringsafgiften, og der er truffet en administrativ afgørelse om at fastholde parkeringsafgiften, da den er lovligt pålagt, skriver Parkeringskontrol Nord i en afgørelse til håndværkerne og henviser til, at der var skiltet med standsningsforbud på den Nyhavnsgade, hvor byggepladsen fyldte den ene vognbane. 

En meddelelse, der vækker vrede hos Lars Skau Jensen, som har undret sig over parkeringsbøden, siden han fik den i oktober. 

- Det undrer mig, hvordan man kan parkere bag et stort hegn og et skilt, hvor der står, at man kun må færdes på området med hjelm på, og så alligevel få en bøde. Af en parkeringsvagt uden hjelm, siger Lars Skau Jensen, som har ventet på en afgørelse på sin klage siden oktober.

- Jeg ringede derind tidligere i dag (tirsdag, red.) og spurgte, om det virkelig var deres alvor. Det var det. Og jeg kan ikke klage igen. Min eneste mulighed nu er at bringe det i fogedretten. Og det magter jeg ærligt talt ikke. Det kan jo blive en rigtig dyr fornøjelse for mig, siger Lars Skau Jensen, der nu sluger kamelen og betaler de 510 kroner, afgiften lyder på.

Til gengæld overvejer han at sende billedet af p-vagten til Arbejdstilsynet - det, hvor han står på byggepladsen uden den påkrævede hjelm.

- Det kan måske godt ligne en hævnakt, men Aalborg Kommune skal vel også overholde reglerne, siger Lars Skau Jensen.