Lokalt

Hundehvalpen Hugo blev fjernet efter mishandling - nu skal han tilbage til ejeren

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Hundehvalpen Hugo var bogstavelig talt ved at kradse sig selv ihjel, da Dyreværnet hentede ham. Nu risikerer han at skulle tilbage.

Den cirka ti uger gamle hundehvalp Hugo sover tungt i sit bur. Måske er det første gang i hans korte liv, at han faktisk kan sove igennem, for indtil torsdag i denne uge var han frygteligt plaget af ræveskab og hudbetændelse. Derudover var han underernæret. 

Det er gudskelov sjældent, vi ser så slemme tilfælde, men det her er rigtig skidt. Det kan du jo se på pelsen, den er helt væk.

Direktør og dyrlæge hos Dyreværnet, Rikke Lee

- Det er gudskelov sjældent, vi ser så slemme tilfælde, men det her er rigtig skidt. Det kan du jo se på pelsen. Den er helt væk, siger direktør og dyrlæge hos Dyreværnet, Rikke Lee, mens hun viser Hugo og hans skader frem.

Dyreværnet tog Hugo fra en hjemløs ved Sjælør Station i København.

- Vi blev tilkaldt af nogle forbipasserende, som i længere tid havde holdt øje med hvalpen. Og de lagde mærke til, at hans kløe var blevet værre og værre. Derfor rykkede vi ud. 

- Vi kom ud til en hvalp, som lå i en blå Ikea-pose og rystede helt vildt. Og han kløede sig nonstop. Han kunne slet ikke finde ro eller hvile. Han lå hele tiden og smågræd og peb, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er især Hugos bagdel, der er hårdt ramt.

Misrøgtet hvalp skal tilbage til sin gamle ejer

Nu skal den lille hvalp komme til kræfter hos Dyreværnet, forhåbentligt, men meget tyder på, at han skal tilbage til sin ejer igen. For selvom dyreværnsloven er overskredet på flere punkter i Hugos tilfælde, vurderer politiet, at det ikke er nok til at tvangsfjerne Hugo fra sin ejer.

Vi står med dette problem hver dag, hvor dyr i folks hjem ikke har det godt. Og loven er der jo, men den er rigtig tung at danse med.

Rikke Lee, direktør og dyrlæge hos Dyreværnet

Og det er et grundlæggende problem, mener Rikke Lee, der derfor nu går ud med lille Hugos historie. 

- Det er rigtig svært at skride til handling. Det der med at få gjort noget her og nu, det er rigtig, rigtig svært, siger Lee. 

- Vi står med dette problem hver dag, hvor dyr i folks hjem ikke har det godt. Og loven er der jo, men den er rigtig tung at danse med. Men det er svært med de her levende væsner, hvor man rigtig gerne vil gøre noget hurtigt og få tingene igangsat.

- Det er rigtig tit en kamp at få frakendt ejerens rettigheder til at have hunden eller overbevise dem om, at den ikke skal tilbage. Det er det, vi kæmper med hver dag, afrunder Rikke Lee.