Lokalt

Mysteriet om hemmeligt kæmpebyggeri på jysk mark fortsætter: Borgmesteren er også tavs

Ingen vil sige, hvad der skal opføres på mark i udkanten af Fredericia.

Et område på 76 hektar på en mark i udkanten af Fredericia er afsat til et byggeprojekt. Der er dog ikke nogen, der vil udtale sig om, hvad der skal bygges på den store mark.

Heller ikke Jacob Bjerregaard, der er borgmester i Fredericia Kommune.

- Det har jeg ingen kommentarer til, lyder svaret.

Hvis jeg nu lover, at det kun er mig og TV 2s læsere, der får det at vide, kan du så ikke fortælle, hvad der skal bygges?

- Haha. Hvis du lover mig, at det bliver mellem jer. Nej, jeg har desværre ikke nogen kommentarer til det. Jeg vil gerne dele alle mulige andre hemmeligheder med dig. Men lige det her har jeg desværre ikke nogen kommentarer til, lyder det fra borgmesteren.

Muligvis it-gigant

Ifølge TV Syd er der noget, der tyder på, at der en stor international it-gigant, der står bag projektet. TV Syd har talt med Benny Nielsen, der er byggeleder på et projekt 100 meter fra marken.

Her er der ved at blive etableret en højspændingsstation. Det indtil videre hemmelige projekt på marken kommer tilsyneladende til at få et stort energibehov, som kræver selvstændig strømforsyning.

Og selvom Benny Nielsen er byggeleder på det projekt, ved han ikke, hvad der skal opføres på marken.

- Det gør jeg faktisk ikke, men vi gisner jo alle sammen. Der skal jo nok bygges et eller andet rigtig stort her. Ellers var der ingen grund til at lægge sådan en station her jo, siger byggeleder Benny Nielsen til TV Syd.

Byrådsmedlem må også melde pas

Den lokale TV Syd har også talt med Cecilie Schultz , der er byrådsmedlem for enhedslisten i kommunen.

Hun må også melde pas.

- Det er stadig et mysterium for os i byrådet. Jeg ved ikke rigtig mere end resten af Danmark, der er ganske få personer, der ved noget om det her, og jeg er ikke en af dem, siger byrådsmedlem Cecilie Schultz (Enhedslisten) fra Fredericia Kommune.

Fortsat et mysterium

23. februar 2015 kom det frem at Apple skyder 6,3 milliarder kroner i et datacenter på en mark ved Foulum ved Viborg.

Og i oktober i år kom det frem, at Facebook har planer om at åbne et datacenter syd for Odense.

Men hvad der skal opføres på marken i udkanten af Fredericia, er fortsat et mysterium.

TV 2 følger sagen.