Lokalt

Hemmeligt kæmpebyggeri på vej på jysk mark - end ikke byrådet kender sandheden

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Rygter er der masser af, men svarene er noget mere sparsomme. Ét er sikkert: Der er noget stort på vej til en mark udenfor Fredericia.

På en mark i udkanten af Fredericia er der planer om noget stort - noget rigtig stort.

Omkring 76 hektar er afsat til et byggeprojekt, og der går rygter om, at et nyt, kæmpestort datacenter er på vej til kommunen. Detaljerne om byggeprojektet tyder på, at det er en stor international it-gigant, der står bag. Men ingen vil stå frem og fortælle, hvad det egentlig er, der er på vej til byen.

- Vi har jo hørt, at det skal være rigtig stort. Så måske noget elektronik af en eller anden art. Det er det, som vi gisner om, siger kundeservicemedarbejder Lene Andersen til TV SYD. Hendes arbejdsplads er nabo til den mystiske mark.

100 meter derfra er de første spadestik til projektet blevet taget. Her er man ved at bygge en stor højspændningsstation. De nye faciliteter på marken kommer til at få et stort energibehov, og derfor skal der etableres selvstændig strømforsyning. Men selv de personer, der er i gang med arbejdet, ved ikke præcis, hvad strømmen skal bruges til.

Vi gisner jo alle sammen. Der skal jo nok bygges et eller andet rigtig stort her.

Benny Nielsen, byggeleder

- Det gør jeg faktisk ikke, men vi gisner jo alle sammen. Der skal jo nok bygges et eller andet rigtig stort her. Ellers var der ingen grund til at lægge sådan en station her jo, siger byggeleder Benny Nielsen.

Medier har gættet på, at det er en it-gigant, der kommer til Fredericia. Men det er svært at blive klogere på. Selv ikke byrådsmedlemmerne ved, hvad der foregår.

- Det er stadig et mysterium for os i byrådet. Jeg ved ikke rigtig mere end resten af Danmark, der ganske få personer, der ved noget om det her, og jeg er ikke en af dem, siger byrådsmedlem Cecilie Schultz (Enhedslisten) fra Fredericia Kommune.