Minister: Landbrugspakken bliver ikke genĂĄbnet

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Esben Lunde Larsen afviser blankt Simon Kollerups ønske om, at den omstridte aftale bliver taget op til ny forhandling.

Oppositionen kan godt glemme alt om at fĂĄ landbrugspakken genĂĄbnet. 

Det fastslår miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) over for TV MIDTVEST.

Ministeren vil ikke stille op til et tv-interview, men siger i en skriftlig kommentar, at han kan "blankt afvise Simon Kollerups ønske om at genåbne aftalen om landbrugspakken".

Meldingen kommer i kølvandet pĂĄ fornyet uro om den omstridte landbrugspakke. Torsdag meddelte Miljø- og Fødevareministeriet, at man efter en dialog med EU-kommissionen nu laver "enkelte justeringer" i pakken for at skabe sikkerhed om konsekvenserne for miljøet. 

Det fik det socialdemokratiske folketingsmedlem Simon Kollerup til at opfordre regeringen til at bruge forhandlingerne om en ny regering til  at genĂĄbne pakken.

- De har krampagtigt forsøgt at fastholde de initiativer, som skader miljøet, men nu har regeringen tabt det hele på gulvet, og landmændene kan bare se måbende til fra sidelinjen, skrev Kollerup i en pressemeddelelse.

Men det kommer altså ikke til at ske, skriver Esben Lunde Larsen, som glæder sig over, at "vi er et skridt videre i vores dialog med EU".

Her er Esben Lundes skriftlige svar i sagen om landbrugspakken

"Vi har fundet fælles forståelse med Kommissionen om den store hjørnesten: Den danske gennemførelse af nitratdirektivet. Nu kan vi så komme videre og forhåbentlig også få en positiv dialog med Kommissionen om den danske kvægundtagelse.

Nogle kritikere havde håbet, at EU ville sætte en stopper for landbrugspakken. Det skete ikke, tværtimod kan vi i dag glæde os over, at vi er på vej et skridt videre i vores dialog med EU.

Dette her er overhovedet ikke nogen sejr til oppositionen, sådan som de prøver at udlægge det. Jeg kan også blankt afvise Simon Kollerups ønske om at genåbne aftalen om landbrugspakken. Det har hele tiden været en del af aftalen, at gennemførelsen af pakken skule ligge inden for EU-retten, og at der kunne ske tilpasninger af aftalen i dialog med EU. Det er så, hvad der er sket. Det ligger jo helt i tråd med aftalen".