Lokalt

25 vanrøgtede hunde fjernet af politiet: Nu er fire af dem aflivet

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

For en uge siden blev 25 vanrøgtede hunde fjernet af politi og dyreværn og bragt syge og afmagrede til et internat. Nu er fire hunde aflivet.

I første omgang glædede man sig over, at hundene blev reddet. Men ikke alle 25 labradorhunde var i stand til at klare sig, efter de blev afhentet af Nordsjællands Politi og Dyrernes Beskyttelse i sidste uge.

Det har nu resulteret i, at fire hunde er blevet aflivet. Det bekræfter dyreværnschef hos Dyrernes Beskyttelse, Henrik Bucholdtz, overfor TV 2 Lorry.

Vi havde talt om, at det godt kunne gå hen og ske. Nogle af dem havde nogle slemme skader både fysisk og psykisk.

Henrik Bucholdtz, dyreværnschef hos Dyrernes Beskyttelse

- Der var fire hunde, der blev aflivet sent torsdag aften. Det var simpelthen skaderne af, at de var udsultet og skadet mentalt, som gjorde, at vi blev nødt til at aflive dem, siger Henrik Bucholdtz til TV 2 Lorry.

Han oplyser videre, at tre af hundene var blevet så aggressive, at det ikke var forsvarligt at have dem længere. 

Aflivningerne af en del af hundene har været været et emne, siden de blev afhentet, da skadernes omfang hurtigt voksede. 

- Vi havde talt om, at det godt kunne gå hen og ske. Nogle af dem havde nogle slemme skader både fysisk og psykisk. Der er nogle følgeskader af, at de har gået i små aflukkede rum uden ydre stimuli, siger dyreværnschefen og fortsætter:

- En hund har jo behov for at snuse og se ting, og hvis de bare bliver opbevaret, så får de ikke det behov dækket.

For mange af hundene er også madvanerne blevet forskruet. Det har betydet, at personalet på Roskilde Internat har måtte fodre hundene i små portioner af mange omgange.

- Vi blev nødt til at give dem mad af mange omgang. De slugte simpelthen vandet, så snart der var noget i skålen. De kunne ikke administrere det, siger Henrik Bucholdtz.

Hvalpene ser ud til at være 'home safe'. Tæverne har ofret alt på dem. De vejer det halve af, hvad de burde.

Henrik Bucholdtz, dyreværnschef hos Dyrernes Beskyttelse

Han oplyser videre, at de hunde, der er blevet aflivet, alle er voksne.

- En af dem er den oprindelige hanhund, som de (ejerne, red.) havde købt til at avle. Derudover er en tæve og to yderligere hanner aflivet, siger han og fortsætter:

- Den gamle hanhund var egentlig fin nok psykisk. Men knogler og sener var så ødelagte, at det gjorde ondt på den, når den rejste sig og gik. Også selvom den var smertedækket.

Dyreværnschefen er selv overrasket over, hvor skidt hundene har det, og derfor er det også for tidligt at sige, om flere hunde må aflives.

Har resten af hundene det så godt, at der ikke skal aflives flere?

- Gid jeg kunne sige det, siger Henrik og fortsætter:

- Hvalpene ser ud til at være 'home safe'. Tæverne har ofret alt på dem. De vejer det halve af, hvad de burde. Men vi ved ikke, om resten (de voksne hunde, red.) klarer det. Men nogle af de voksne har slemme skader, så det er ikke til at sige det endnu.

De ti hvalpe og resten af de voksne hunde skal nu overdrages til Dyrernes Beskyttelse af politiet, før internatet kan gøre så meget mere.

- Lige nu går vi og venter på, at politiet overdrager dem. Efter det skal de trænes til at være i verden. De skal adfærdsbehandles og så videre. Det kommer til at blive en lang proces, og efterfølgende overdrages de til udvalgte familier, siger dyreværnschef Henrik Bucholdtz til TV 2 Lorry.

Opdatering på den store dyreværnssag:

Posted by Roskilde Internat - Dyrenes Beskyttelse on Friday, November 18, 2016