Blev fyret for at standse spritbilister: Nu får hun erstatning

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Gitte Niegsch fra Slagelse har efter en lang kamp ovenpå sin fyring fået en erstatning på 160.000 kroner. Derved undgik Shell en retssag.

Gitte Niegsch blev i marts 2015 bortvist fra sit arbejde på en tankstation i Slagelse efter at have standset flere spritbillister. Nu har hun endelig fået erstatning. Det skriver Sjællandske.

- Det har været en meget lang sag, og det har været hårdt. Det har været frem og tilbage mellem advokaterne nu i halvandet år. Til sidst gav vi dem et ultimatum, og det gik de med til. Men der er ingen vindere i den her sag, forklarer Gitte Niegsch til avisen.

Gitte Niegsch blev fyret fra sin arbejdsplads på Shell-tankstationen i Smedegade i Slagelse. Det gjorde hun ifølge arbejdsgiveren, fordi hun ikke havde overholdt firmaets interne regler om sikkerhed.

Hun havde i to omgange standset spritbillister uden først at iføre sig en gul refleksvest. Derudover havde hun haft fysisk kontakt med den ene spritbillist, da hun foretog en civil anholdelse.

Erstatning uden retssag

Siden da har Gitte Niegschs advokat fra fagforeningen Krifa arbejdet for, at hun kunne få erstatning for uretmæssig bortvisning. Nu er sagen endt med, at den tidligere arbejdsgiver er gået med til at udbetale en erstatning på 160.000 kroner og derved undgår den forestående retssag.

- Det har været en lidt speciel sag. På den ene side, har hun gjort noget, som hun ikke må ifølge arbejdsgiverens regler - på den anden side har hun handlet i samfundets interesse ved at stoppe spritbillisterne, forklarer Bjørn Holtze, advokat i Krifa til Sjællandske.