Lokalt

Vanvidskørsel: 18-årig nåede kun at have kørekort i én dag

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Det blev en kort fornøjelse for en 18-årig, ny bilist. I dag tog politiet ham med 120 km/t ved skole i Viborg. Han nåede at have kørekort i én dag.

En 18-årig mand fik sit kørekort i går. I dag har han mistet det igen.

Manden trykkede nemlig lidt for hårdt på speederen på HC Andersens Vej i Viborg, der rummer ikke bare én men to uddannelsesinstitutioner.

- På vejen ligger både Mercantec og Nordre Skole, og derfor har vi placeret en fotovogn på strækningen. Og manden kører så forbi vores fotovogn hele tre gange i formiddag, og alle tre gange kører han alt for stærkt. Det er helt ude i hampen, fortæller Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Får øjeblikkeligt kørselsforbud

Fotovognen registrerede manden til at køre først 79 kilometer i timen, så 89 kilometer for til sidst at drøne forbi politiets fartmåler med 120 kilometer i timen.

- Og det fik vores mand i bilen til at kontakte politiet, og så har vi simpelthen ringet til den unge mand og fortalt ham, at vi giver ham et kørselsforbud med det samme. 

Fordi manden er så ung og uerfaren en bilist, så bliver hans kørekort inddraget øjeblikkeligt.  Han kan han se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet.

- Det er virkeligt farligt at køre så stærkt gennem byen. Og når han så heller ikke har nogen erfaring som bilist, så bliver situationen bare endnu mere alvorlig. Med så høj en hastighed, så vil han flytte sig ekstremt mange meter, inden han kan nå at bremse bilen, siger Jens Claumarch.

Politiets jurister skal nu ind og vurdere på de tre forseelser, inden der falder en afgørelse i sagen. Men nu og her der gælder politiets kørselsforbud.