Lokalt

Mystisk støj driver Charlotte til vanvid - og hun er ikke den eneste i byen der lider

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Hver aften må Charlotte Vestergaard flygte ud af sit hjem ved Struer for at kunne sove.

Charlotte Vestergaard bor i et parcelhus i den lille by Bremdal ved Struer.

Men hun er ved at blive jaget ud af sit eget hus af en evindelig lavfrekvent støj, der gør det næsten umuligt for hende at sove.

- Jeg er plaget af en evindelig brummen, der er hele tiden, flere timer om dagen. Men det værste er, at det hele ryster. Lyden går ind i min krop, og det er som om, at alt, hvad jeg rører ved, ryster. Det betyder, jeg ikke kan ligge i min seng eller kan læne mig op ad sofaen, når det er værst, siger Charlotte Vestergaard til TV Midtvest.

Hendes mand har aldrig kunnet høre den lavfrekvente støj, så Charlotte Vestergaard har tøvet med at stå offentligt frem med sine problemer. Men parret har anskaffet sig en såkaldt lavfrekvens måler, der registrerer de dybe toner, og den måler giver Charlotte ret.

En ekspert forklarer nogle af lydene her:

Sidder op og sover

Hver aften, hvor det er allerværst, må hun forlade huset for at kunne sove. Ellers sidder hun op i sofaen og sover. For hvis hun er der hjemme, føler hun, at hele huset ryster.

- Støjen er der hele tiden, men klokken 23 begynder det at gå lidt amok, og klokken 02 om natten går det helt amok, og der kan jeg slet ikke være her. Jeg kan ikke blive ved med at holde til det. Jeg har været på sygehuset med hjerteproblemer et par gange, og så bliver man lidt bange, siger Charlotte Vestergaard, der har været plaget af støjen i to år nu.

"Nu sænker I trykket"

Parret har prøvet alt for at få støjen til at forsvinde og har gjort et stort arbejde for at finde kilden til den vedvarende rumlen.

Det bedste bud er det lokale fjernvarmeanlæg, hvor Charlotte Vestergaard blev inviteret på besøg og straks genkendte den støj, som hun kendte hjemme fra sit eget hus.

-Jeg kunne sige til ham, mens jeg stod deroppe: ”Så, nu sænker I trykket. For nu bliver det ligesom om natten derhjemme. Nu kan jeg ikke være her mere. Jeg er nødt til at skulle ud herfra.”  Og det viste sig, at det var rigtigt. De havde liges sænket trykket, uden jeg vidste det, fortæller hun.

Naboerne kan også høre det

Ifølge parret er flere andre familier i området også påvirkede af støjen. Et opslag på lokalområdets Facebook-side gav nemlig øjeblikkeligrespons fra andre i kvarteret:

- Seks eller otte skrev, at de var rigtig glade for, at jeg turde skrive om det, for de var bange for, at de var tossede, fordi det kun var den ene, der kunne høre det, siger Charlotte Vestergaard.

Efter parret har henvendt sig til Dagbladet Holstebro-Struer vil Struer Kommune nu få et eksternt firma til at foretage målinger i parrets hjem for at blive klogere på problemets omfang.