Lokalt

Wissals kvindesvømning i fare: Det er ikke frihed for mig

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Wissal El-Arid føler sig undertrykt, når kommunen vil diktere, at hun ikke må bade uden mandlig tilstedeværelse.

Et forbud mod at kønsopdele i Gellerupbadet i Aarhus ser nu ud til at være på vej. Det er en realitet, efter at et stort flertal i Aarhus Byråd onsdag bakkede op om at gribe ind over for kønsopdelt svømning, hvis den finder sted på baggrund af religiøse forhold.

Wissal El-Arid er netværkskoordinator i Brabrand og en af de kvinder, der benytter sig af tilbuddet om lørdagen om at svømme uden mandlig tilstedeværelse. Hun forstår ikke beslutningen. 

- Jeg føler mig undertrykt, og det går over min grænse, hvis jeg skal stå med lidt tøj på, hvor jeg ikke har lyst til det. Det giver mig en følelse af undertrykkelse, at jeg skal udstille min krop. Det er ikke noget, der giver mig den frihed, som jeg tænker frihed er, siger Wissal El-Arid til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun savner, at kommunen informerer om, hvad det er, der konkret gør skade ved, at nogle kvinder bader sammen i Gellerup Badet uden mandlig tilstedeværelse.

- Den her aktivitet er den eneste aktivitet her i området, der virker, hvor vi får kvinder til at komme og motionere. Jeg tænker, hvorfor skal der være mænd? Er der noget videnskabeligt, der siger, at det giver mig noget som kvinde, at der er en mand til stede, når jeg er til svømning, spørger hun. 

Forslagsstillerne fra Venstre frygter, at der foregår kvindeundertrykkelse for lukkede gardiner i Gellerup, og derfor vil man have åbnet op også i Gellerup Badet, men det er først nu, at Wissal El-Arid føler sig undertrykt, siger hun.

- For mig er det ren social kontrol. Jeg skal enten følge med eller fratages mine muligheder. Jeg synes, det er skræmmende, og jeg føler, at jeg bor i et samfund, hvor der er undertrykkelse og social kontrol af mig, for frihed er noget andet for mig. For mig er frihed og styrkelse, at jeg kan sige fra, siger hun.