Lokalt

50 kokke lavede gourmetmad til Benno, men han var stadig ikke tilfreds

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

120 ældre på plejecenter Bertram Knudsens Have fik i dag serveret gourmetmad, som er lavet af unge kokkeelever

50 kokke- og tjenerelever tager sig i dag ekstra godt af beboerne på plejecenteret Bertram Knudsens Have. De skal nemlig stå for at udtænke og kreere en to-retters gourmet-menu, til plejecenterets beboere og personale.

- Jeg har da ikke noget imod, at de kommer her. Det smager udmærket, ja bortset fra grøntsagerne, siger Benno Hansen, der er beboer på plejecenteret og som bestemt ikke bryder sig om salat.

Retterne tager alle udgangspunkt i sæsonens råvarer, men tager samtidig hensyn til beboerne. Eleverne har spurgt beboerne ind til eventuelle allergier eller om maden skal laves i en særlig tyggevenlig udgave. For eleverne, der kommer fra Hansenberg i Kolding, er det en meget lærerig opgave, fordi de skal lave maden til gæster ligesom på en rigtig restaurant.

- Vi får en oplevelse, som vi ikke får på skolen. Så det er faktisk bare en rigtig godt oplevelse for os, siger Mustafa Rangeen, kokkeelev på Hansenberg i Kolding.

- Det er noget, som beboerne ser frem til i lang tid, og på dagen kan de dufte of mærke, at der sker noget i huset, siger Tina Sørensen, der er sosu-hjælper på plejecenteret Bertram Knudsens Have.

Derfor er det ren win-win for både plejehjemmets beboere og kokke- og tjenereleverne. Beboerne får et dejligt måltid mad, og eleverne får en lærerig dag.