Lokalt

Kræftsyg lejer sættes på gaden

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Den højaktuelle diskussion om hash som medicin har fået alvorlig betydning for en lejer i Aalborg.

Ulrich Vestergaard er dødssyg af kræft, og nuer han sat ud af sin lejlighed med omgående virkning, fordi han behandler både sig selv og andre med cannabis. Han er netop blevet opereret og skal igennem en ny operation om få uger.

- Det er et helvede. Jeg skal være ude om 14 dage og ved ikke, hvad jeg skal gøre, siger han.

Alabu Bolig, der administrerer lejemålene i Blomstermarken i Aalborg, hvor Ulrich Vestergaard bor, står fast på beslutningen.

- Der foregår noget ulovligt fra hans lejemål. Der foregår handel med euforiserende stoffer og ulovlige rusmidler, og derfor er vi som organisation forpligtet til at agere på det, siger Klaus Ringgaard, der er direktør i Alabu Bolig.

Der foregår handel med euforiserende stoffer og ulovlige rusmidler, og derfor er vi som organisation forpligtet til at agere på det.

Klaus Ringgard, direktør, Alabu Bolig

Ulrich Vestergaard fik konstateret leverkræft for seks år siden. Han gik hurtigt i gang med alternative metoder, heriblandt hash.

- De gav mig kort tid at leve i, og jeg havde været død for fem år siden, hvis jeg ikke havde taget cannabis-olier.

Ulrich Vestergaard begyndte at holde foredrag om cannabis som medicin, og han begyndte at tilbyde olierne til andre kræftsyge.

- Det kan godt ske, det er ulovligt, men jeg har også en forpligtigelse til at hjælpe andre mennesker i nød, når jeg nu kan. Efter min mening laver jeg ikke noget kriminelt. Her kommer ingen rockere eller unge mennesker om aftenen eller om natten for at købe hashklumper, som de kan blive skæve af. Her kommer kun syge og deres pårørende for at få hjælp. Cannabis som medicinsk olie bliver man ikke høj af, siger Ulrich Vestergaard.

Her kommer ingen rockere eller unge mennesker om aftenen eller om natten for at købe hashklumper, som de kan blive skæve af. Her kommer kun syge og deres pårørende for at få hjælp.

Ulrik Vestergaard, kræftpatient, Aalborg

Men nogle af beboerne i området blev bekymrede. Politiet fik et tip om en cannabis-plante i haven, de kom på besøg og planten og andre euforiserende stoffer blev konfiskeret. Boligselskabet blev orienteret, og nu skal Ulrich Vestergaard ud af lejligheden – også selvom naboen og andre har indsamlet 30 underskrifter for at få ham til at blive.

- Selvfølgelig gør 30 underskrifter indtryk på mig, men vi skal holde os til loven. Det gør også indtryk, at vi bliver angrebet på Facebook, men det er nu mest, fordi mine medarbejdere bliver truet. De bliver taget som gidsler i en sag, hvor de egentlig bare gør deres arbejde. Det er uhørt, siger Klaus Ringgaard, direktør i Alabu Bolig.

Ifølge boligdirektøren kan der måske blive tale om en lidt længere frist for udsættelsen, hvis Ulrich Vestergaard kan bevise, hvor syg han er.

- Det er noget, advokaterne er i dialog om lige nu.

Ulrich Vestergaard er dog pessimistisk og føler sig hårdt ramt.

- Jeg er blevet stemplet som hashpusher og skal sættes ud af min lejlighed – her midt mellem to operationer.