Emilie Meng-sagen

Efter kritik: Frivillige trækker sig fra eftersøgning af Emilie Meng

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Missing People, som har stået bag flere store eftersøgninger af Emilie Meng, trækker sig nu i eftersøgningen af den forsvundne pige fra Korsør.

Den frivillige gruppe Missing People har stået bag flere store eftersøgning af Emilie Meng fra Korsør, som har været sporløst forsvundet siden den 10. juli efter en bytur.

Men det er nu slut. På gruppens egen Facebookside skriver Missing People, at de har informeret Emilie Mengs familie om, at de vælger at trække os fra denne sag.

- Vi er i den situation at vi stadig forveksles med Forsvundne Personer og deres måde at lave søg på. Vi har ingen problemer med, at der er flere grupper/foreninger, der søger på samme sag, når bare alle retningslinjer udstukket af myndighederne overholdes. Der har i dagspressen og på de sociale medier været skrevet meget om de metoder, der eventuelt er blevet anvendt, og vi tager på det skarpeste afstand fra disse skriverier, skriver Missing People på sin Facebookside.

Ingen ønsker mere end os at Emilie bliver fundet, så der kan komme ro på familien igen.

Missing People

Takker de mange eftersøgere

Beslutningen om at trække sig fra eftersøgningen kommer i kølvandet på sagen, hvor et medlem af Forsvundne Personer meldte sig ud af gruppen. Hun fandt ud af, medlemmer af gruppen overvågede et ældre søskendepar i jagten på Emilie Meng.

- Al denne omtale har gjort at vores søgere ikke møder op, formodentlig fordi de ikke vil blandes ind i al den virvar. Vi kan ikke forsvare over for os selv og vores søgere at blive ved, med den risiko der er forbundet med det, skriver Missing People og tilføjer:

- Ingen ønsker mere end os at Emilie bliver fundet, så der kan komme ro på familien igen. Vi vil gerne takke alle sponsorerne, der har sørget for lidt at spise og drikke på vores eftersøgninger. Den største tak skal lyde til alle de søgere, vi har haft med, uden jer var vi ikke nået så langt.