Lokalt

Alvorlig ulykke på hovedvej efter politijagt: Betjent kørt på hospitalet

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Lægehelikopteren var på stedet, da en politijagt endte i et sammenstød.

Både politi og redningsarbejdere var lørdag eftermiddag til stede på Skovvejen ved en trafikulykke ved Mørkøv nær Holbæk på Vestsjælland.

- Klokken 14.20 ønsker en patruljevogn at bringe en personbil til standsning, men det ønsker føreren af bilen ikke. Patruljebilen sætter derfor efter bilen i høj fart, mens en anden patruljebil blokerer vejen længere fremme, fortæller vagtchef Henrik Olesen til TV 2.

Personbilen mister herredømmet over bilen og rammer ind i den politibil, som blokerer vejen. Akutlægehelikopteren blev kaldt til stedet, og her kunne lægen konstatere, at politibetjenten, som sad i den patruljebil, der blokerede vejen, har brækket et kraveben og er blevet kørt til Holbæk Sygehus.

- Lægen vurderede at føreren af personbilen samt hans to passagerer ikke har fået nogle alvorlige skader, men det er almindeligt at sende alle involverede forbi sygehuset efter en politijagt af så høj hastighed, siger Henrik Olesen.

Mistanke om at føreren var påvirket

Ulykken er sket på Rute 23 Skovvejen, der er den store motortrafikvej mellem Holbæk og Kalundborg. Ulykken er sket lige øst for Mørkøv, der ligger midt mellem Holbæk og Kalundborg.

- Manden er anholdt, og vi undersøger nu vores mistanke om, hvorvidt han havde taget stoffer og kørte uden kørekort, siger Henrik Olesen.

Motortrafikvejen var lukket i begge retninger, mens der blev ryddet op på stedet, og mens en bilinspektør undersøgte ulykkesstedet og de involverede køretøjer. Vejen blev dog genåbnet kort efter klokken 16.00.

Fordi der er politifolk involveret i sagen, er Den Uafhængige Politiklagemyndighed i Århus blevet orienteret.