Lokalt

Bo som en konge: Nu kan du leje nordfløjen på historisk slot

Vallø Slots historie kendes tilbage fra 1300-tallet. Vallø Stift
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Omgivelserne rummer fine muligheder for golf, ridning, jagt, fiskeri, havkajak, cykel- og gåture, lover boligannoncen.

En eksklusiv slotsbolig er nu ledig på Vallø Slot. 

Af boligannoncen fremgår det, at  boligen indeholder to stuer med udsigt over slotsparken, en ekstra stue med udsigt til slotsgården, tre soveværelser, entré, nyt køkken, spisekammer og nyt badeværelse. 

Det er dog ikke alle interesserede lejere, der vil komme i betragtning til herligheden - heller ikke selvom, du føler dig som en konge til daglig. 

Der udlejes kun til personer med 'veneration for stedet, som passer ind i slottets miljø', som det hedder. Og derudover skal der selvfølgelig også være råd til den månedlige leje på knap 16.000 kroner.

- Det er en ældre historisk bygning, og vi vil gerne sikre, at der bliver opretholdt fred og ro,  så de mennesker, der bor der i forvejen, ikke bliver generet.  Vi kigger efter et modent publikum over 50 år, forklarer Søren Thrane Bruun, der er ejendomschef på Vallø Slot til TV 2 Lorry. 

Han fortæller, at der er et særligt sammenhold mellem beboerne i området, der sågar deler have. 

- Vi har en del fælles arrangementer, foredragsaftener, og kulturtilbud, så man har mulighed for at blive en del af et unikt og trygt fællesskab. Når man bor på slottet har man adgang til Rosenøen, der er en fælles park, som kun beboerne fra slottet har adgang til. Her kan man læse avisen, mens græsset bliver slået for en, siger han, og tilføjer:

- Når det er sagt, så har man også friheden til at låse sin dør og være sig selv. Fællesskabet er et tilbud, men intet krav.

Vallø Slots historie kendes tilbage til 1300 tallet.

I 1737 oprettede dronning Sophie Magdalene Vallø Stift som en selvejende institution. Stiftets oprindelige fundats havde til hovedformål at hjælpe og støtte ugifte døtre af dansk adel.

Siden 2004 har stiftet lejet i alt 10 boliger ud - blandt andet slottes nordlige og vestlige fløj. 

En stue på Vallø Slot.