Lokalt

Tyv melder butiksejer til politiet

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Henrik Mølbach Thomsen delte overvågningsvideo på Facebook. Butikstyven svarede igen ved at melde ham til politiet. - Det er ikke i orden.

Ejeren af tøjforretningen Laura Thomsen i Silkeborg, Henrik Mølbach Thomsen, er blevet meldt til politiet - af en ung kvinde, der har stjålet en jakke til 5900 kroner i hans forretning.

Forklaringen er, at Henrik Mølbach Thomsen offentliggjorde en overvågningsvideo af butikstyven på Facebook. Han var frustreret over tyveriet og opfordrede sine venner til at dele opslaget for at få sagen opklaret.

- Jeg følte, at jeg gav hende en god behandling i butikken. Og da jeg så bagefter opdagede, at hun havde stjålet fra os, blev jeg både vred og ked af det, siger han.

Problemet er bare, at det er ulovligt at offentliggøre den slags overvågningsbilleder - det er en overtrædelse af persondataloven og straffeloven - og kvinden på billederne svarede igen ved at melde ham til politiet.

TV MIDTVEST har talt med den unge kvinde om sagen. Hun ønsker at være anonym, men forklarer, at hun er meget ked af at have stjålet fra butikken.

- Det er selvfølgelig forkert, og jeg fortryder meget. Men man kan tydeligt genkende mig på den video, og det synes jeg ikke er i orden. Det påvirker også min familie, og det skal ikke gå ud over dem, at jeg har dummet mig, siger hun.

Dansk Folkeparti: Lav loven om 

Det er langt fra første gang, butiksejere er kommet i problemer efter at have offentliggjort overvågningsbilleder af kriminelle. Sagen fra Silkeborg får nu Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen til at foreslå, at loven bliver lavet om.

Han kan sagtens forstå Henrik Mølbach Thomsen og har ikke ondt af butikstyven.

- Hun har begået en kriminel handling, og så må hun også forvente, at det har nogle konsekvenser, siger Peter Kofod Poulsen.

Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen vil dog ikke være med til at lave loven om.

- Vi lever i et retssamfund, hvor vi har bestemt, hvad man må og ikke må. Og så nytter det ikke noget, at man som butiksejer laver selvtægt. Hvis man ved, hvem tyven er, skal man gå til politiet og ikke hænge vedkommende ud, siger hun.

Henrik Mølbach Thomsen har nu slettet opslaget fra Facebook, men han fortryder ikke offentliggørelsen af videoen.

- Når man er 200 procent sikker på, at der er tale om en tyv, kan jeg ikke se noget galt i at gøre sådan, siger han.