Lokalt

Narko til en værdi af 10 millioner kroner fundet: - Vi har ramt de tunge bagmænd

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Der venter et stort efterforskningsarbejde for Sydsjællands Politi, efter de i går gennemførte en stor aktion mod flere formodede narkobagmænd.

Ved en storstilet aktion slog Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag aften til mod en adresse i Slagelse, hvor de fandt 50 kilo amfetamin og anholdte fem formodede narkobagmænd.

Ved en række efterfølgende ransagninger fandt politiet også, hvad de regner med er et narkolaboratorium, hvor yderligere 50 kilo amfetamin var under fremstilling. 100 kilo, hvis gadeværdi politiet vurderer til at være ikke under ti millioner kroner.

Hårdt arbejde forude

Og politiet regner ikke med at stoppe her – tværtimod. Politiinspektør Kim Kliver regner med, at der vil komme flere anholdelser i sagen.

- Det er meget velorganiseret, og folk er meget lidt meddelsomme. Så der forestår et stort efterforskningsarbejde, og vi forventer også flere anholdelser. Der er hårdt arbejde forude, siger han til TV ØST og tilføjer:

- Men vi er overbeviste om, at vi har ramt et af de helt tunge forsyningsled af narko i vores område, så det er noget, vi vil fokusere meget på.

Tunge bagmænd

Sagen er nemlig meget stor, og det er ifølge Kim Kliver yderst sjældent, at politiet beslaglægger så store mængder narko.

- Vi har en formodning om, at vi har ramt ind i nogle af de helt tunge bagmænd i miljøet, og derfor er vi rigtig glade for den her aktion. Det spiller en væsentlig rolle i forhold til at forhindre, at de her narkotiske stoffer ender ude blandt unge mennesker med misbrug, siger han.

Fire af de fem anholdte er blevet varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør fredag, og den sidste er blevet anholdt.

- Vi er ved at undersøge den løsladtes rolle nærmere, siger Kim Kliver.

De anholdte i sagen er mellem 22 og 47 år gammel.