Lokalt

Bornholmere trodsede kuling: Stod op kl. 4.30 for at købe hundemad

Blæst og kulde tidligt om morgenen skræmte ikke bornholmerne væk fra gode tilbud i nyt supermarked.

Køen var lang og stemningen var munter, selvom det blæste en hel del i Nexø på Bornholm. Byen har netop fået sin første Lidl-butik, og cirka 150 morgenfriske kunder var stået tidligt op for at stå i kø, så de kunne blive de første kunder i det nye supermarked.  

I Nexø er de lokale særligt glade for, at butikken åbner i Nexø og ikke i Rønne, hvor de fleste andre supermarkeder ligger, skriver TV 2/Bornholm. Ulla Christensen var blandt butikkens første kunder. Hun havde næsten ikke sovet af bare spænding natten inden åbningen.

- Jeg har været oppe, siden klokken var halv fem, fortæller Ulla Christensen, der bor i Sandvig og har været vant til at rejse til Køge på Sjælland 3-5 gange om året for at købe ind i en sjællandsk Lidl.

- Jeg skal have hundemad og nogle af de andre tilbud, forklarer hun.

Nexø kontra Rønne

Forrest i køen stod Lise Olsen. Hun var den første, der dukkede op foran butikken klokken syv og ventede en time, inden butikken åbnede en time senere. 

- Vi er glade for, at forretningen er kommet her til Nexø, og at det ikke alt sammen går til Rønne, så det har vi ventet længe på, siger Lise Olsen.

Det er Lidls butik nummer 104 i Danmark, men den første på den østdanske ø. Butikken i Nexø blev indviet af viceborgmester Søren Schow.

En række andre dagligvarekæder har butikker på Bornholm, men de fleste ligger i de andre bornholmske byer. Det er til trods for, at Nexø er øens andenstørste by.

Bornholmerne kan dog glæde sig over, at Lidl åbner endnu en butik på Bornholm, netop i Rønne, der har næsten fire gange så mange indbyggerne som Nexø.