Lokalt

Over 100 gravsten skændet med spraymaling: - Det er fuldstændig meningsløst

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Over 100 gravsten er natten mellem tirsdag og onsdag blevet skændet af ukendte gerningsmænd.

Ukendte gerningsmænd har udøvet hærværk på over 100 gravsten på Visborg Kirkegård i Visborg øst for Hadsund.

- Det er hærværk. Intet andet. Der er malet med blå og sort spraymaling, og der er intet mønster i hvordan man har begået hærværket, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Vagn Nielsen.

Det omfattende og grove hærværk er begået i tidsrummet mellem klokken 20.00 tirsdag aften og 7.15 onsdag morgen, hvor det blev opdaget.

Der er ikke tale om graffiti begået på den måde at gerningsmanden har "underskrevet" sine ugerninger med et såkaldt tag, og vagtchefen oplyser også, at man ikke ser nogle tegn på, at hærværket er religiøst motiveret.

Provst i Hadsund Provsti Carsten Bøgh Pedersen fortæller til TV2 Nord, at han har været på kirkegården for at besigtige skaderne. Han fortæller, ligesom vagtchefen, at der ikke er symboler eller andet på gravstenene, der kunne pege på, at der er tale om politisk eller religiøst motiveret hærværk.

- Det er fuldstændig meningsløst, stupidt hærværk. Vi har meldt det til politiet, og vi håber meget, at de vil finde ud af, hvem der står bag, siger provsten til TV2 Nord.

- Vi vil fra provstiets side sørge for, at gravejerne bliver hjulpet bedst muligt, så vi hurtigt kan få fjernet den spraymaling, siger Carsten Bøgg Pedersen videre.