Emilie Meng-sagen

Jagt på Emilie Meng gik for vidt: Gennemrodede muligt gerningssted

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Politiet opfordrer borgerne til at være forsigtige i deres jagt på Emilie Meng. Det sker efter et rygte på nettet førte til en gennemsøgning af en sø.

Slå koldt vand i blodet, før du selv reagerer på mulige nye spor i sagen om Emilie Meng.

Sådan lyder opfordringen fra politiet, efter et internetrygte onsdag førte til, at en række borgere rykkede ud og gennemsøgte en sø i Korsør, hvor den forsvundne Emilie Meng måske var blevet set.

Lad os nu sige, at de måske havde fundet kvinden, så havde de jo samtidig ødelagt spor på et gerningssted.

Jens Frederiksen, vagtchef, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Billede fra video

Rygtet startede onsdag, efter nogen på et billede i en dronevideo så noget i vandet i en sø ved Storebæltsvej, der kunne ligne et menneske i en sø. Det skabte en storm på blandt andet Facebook og Youtube, da mange mente, at billedet kunne være et kunne være et afgørende spor i jagten på Emilie Meng.

- Mange borgere kontaktede os onsdag aften om videoen, og vi synes, at den så interessant ud. Derfor rykkede vi også ud til stedet, siger vagtchef Jens Frederiksen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Sø var allerede blevet gennemsøgt

Da politiet kom frem til stedet havde en gruppe borgere dog forinden gennemsøgt søen. Det, der på dronevideoen kunne ligne et menneske, var i virkeligheden en pose med bærbare computere samt nogle sten.

Politiet er dog rigtig kede af, at de frivillige selv gik i gang med at endevende søen.

- Lad os nu sige, at de måske havde fundet kvinden, så havde de jo samtidig ødelagt spor på et gerningssted. Det skyldes jo ikke ond vilje, men vi vil altså have, at folk ville lade os foretage undersøgelserne disse steder, siger vagtchefen.

Frivillige deler kritikken

Også Sofie Sønderup, initiativtageren til den store eftersøgning søndag, hvorfra dronevideoen stammer, kritiserer hændelserne onsdag.

Henvend dig til politiet, hvis du finder frem til noget. Men når du deler det på nettet, så starter du rygter

Sofie Sønderup, ”Forsvundene personer!”

- Jeg tager stor afstand til de mennesker, der vil lege detektiver i den sø. Det er politiets arbejde at gennemsøge søen. Det kan tage lang tid - men det er ikke noget, som vi andre skal, sagde hun onsdag aften i en direkte henvendelse til medlemmerne i Facebookgruppen ”Forsvundene personer!”,

Hun opfordrer samtidig i skarpe vendinger de frivillige til at stoppe med at dele egne teorier på nettet om Emilie.

- Henvend dig til politiet, hvis du finder frem til noget. Men når du deler det på nettet, så starter du rygter – og det må være helt forfærdeligt for familie og veninder, siger Sofie Sønderup, der samtidig fortæller, at nogle af Emilies veninder er blevet tagget på opslag af billeder af søen .

Videoen med billederne er dog efterfølgende blevet fjernet fra nettet.

Politiet: Vi er glade for de frivillige

Vagtchef Jens Frederiksen understreger, at politiet trods hændelsen onsdag er meget taknemmelige over borgernes hjælp i sagen.

- Vi er rigtig glade for al den hjælp, vi får. Det er bare vigtigt, at vi supplerer hinanden, og at den frivillige indsats ikke ødelægger vores arbejde, siger han.

Han opfordrer samtidig til, at borgerne slår koldt vand i blodet i eftersøgningen.

- Vi vil alle sammen gerne finde Emilie. Men det skal være på den rigtige måde. Og hvis nogen ser et muligt spor under disse omstændigheder, så vent, til det kan blive undersøgt nærmere, siger han.

Væk i mere end to måneder

Emilie Meng forsvandt efter en bytur med veninderne natten til søndag den 10. juli.

Her er hun senest blevet set klokken 04.00 på Korsør Station, hvorfra hun gik alene fra toget.

Siden har både politifolk og frivillige gennemført adskillige eftersøgninger efter Emilie Meng i byen. Dog uden at finde nye spor efter kvinden.

Hun er siden sin forsvinden fyldt 18 år.