Lokalt

Borgmester om kontroversiel atom-udtalelse: Den må stå for egen regning

TV 2/Bornholm logo
I samarbejde med TV 2/Bornholm

Roskilde Kommunes borgmester, Joy Mogensen, støtter ikke sin viceborgmesters forslag om at lade atomaffaldet blive på Risø. "Den er for egen regning",

Viceborgmester i Roskilde, Poul Andersen, har givet en kontroversiel udmelding til Roskilde Dagblad. Her udtaler han, at dét atomaffald, der stadig befinder sig på Risø, bør blive på forskningscentret i stedet for at rykke det til andre dele af landet, herunder Bornholm.

Men den udmelding er borgmester og partifælle Joy Mogensen ikke enig i. 

- Poul Andersen kommer ikke til at stille det som forslag i kommunalbestyrelsen. Vi vil ikke støtte op om det. Den her udmelding må være for egen regning, lyder det kontante svar fra Roskildes borgmester. 

Forslaget, om at lade affaldet ligge, falder dog i god jord hos både borgmester Winni Grosbøll og foreningen "Bornholm mod Atomaffald".

- Det er kun fornuftigt at foreslå, at affaldet bliver liggende. Selvfølgelig skal der bygges et sikkert mellemlager, men det kan sagtens lade sig gøre. Det er bedre, end at affaldet skal transporteres et andet sted hen, siger Winni Grosbøll, som støttes af næstformand i Bornholm mod Atomaffald Kirsten Mortensen.

- Jeg er rigtig glad for, at der kommer en sådan udmelding fra en top-politiker i Roskilde Kommune. Det betyder, at der er flere, der har samme mening som ham (Poul Andersen red.). Risø har også alle de rette betingelser for at beholde affaldet der, så lad os håbe, at det bliver sådan, siger Kirsten Mortensen. 

Selvom Roskildes borgmester ikke bakker op om udtalelsen, håber Winni Grosbøll og Kirsten Mortensen, at udtalelsen vil få en positiv betydning for Bornholm.

Se mere i vores nyheder klokken 19.30.