Lokalt

Fuld direktør idømt fængsel for bombetrussel på flyvetur

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

En 50-årig erkender, at han kaldte en stewardesse for bitch på flyvetur. Han nægter dog at have truet med at bombe SAS, men idømmes 30 dages fængsel.

En beruset litauisk direktørs samtale med en stewardesse udviklede sig dramatisk ombord på et SAS-fly fra Shanghai til Kastrup i august måned i år.

Ifølge stewardessen fremsagde den 50-årige litauer angiveligt en bombetrussel mod SAS under flyvningen. Herefer blev Wi-Fi-forbindelsen slukket, for at historien ikke spredte sig til de sociale medier mens flyet var i luften.

Imens ventede politiet på den berusede direktør, da flyet landede i Kastrup Lufthavn.

I dag er manden tiltalt ved Københavns Byret for at fremsige truslen mod det skandinaviske flyselskab. Her har byretten vurderet, at manden idømmes 30 dages ubetinget fængsel og udvises af Danmark med et indrejseforbud i seks år.

- Retten finder, at en udtalelse som denne har en sådan karakter, at den er egnet til at fremkalde alvorlig frygt hos stewardessen og resten af besætningen, siger retsformand Rikke Ekholm Møllgaard.

Manden har dog allerede afsonet sin staf, da han har siddet varetægtsfængslet i en måned.

I retten fortalte den svenske stewardesse, at manden var vred og mente, at han fik dårlig sevice. 

Manden spurgte hende blandt andet, om hun vidste, hvem han var.

- Han sagde, ved du, hvad jeg kan gøre? Jeg kan betale en million dollar og bombe SAS, sagde hun i retten ifølge Ritzau.

Den 50-årige mand fortalte selv, at han er direktør for en virksomhed, der sælger møbler og var på forretningsrejse.

Han indrømmede, at han kaldte en stewardesse for en svensk "bitch" og bad en anden om en liste over besætningens navne for at klage over dem.

Men han sagde, at han ikke kom med nogen bombetrussel.

- Jeg har ikke sagt det. Det er helt sikkert. Jeg sagde, at selv hvis jeg får en million dollar, ville jeg ikke flyve med SAS igen, sagde han i retten, hvor også hans kone er til stede.

Manden havde været på forretningsrejse i Shanghai med to kolleger, og på turen mod Kastrup blev der drukket en del alkohol.

De tre mænd gik også i gang med at drikke en risvin, som de selv havde medbragt. Det fik en stewardesse til at bede dem aflevere vinen og ransage deres tasker for yderligere alkohol.

Kort forinden var de blevet nægtet mere at drikke på flyrejsen.

Det faldt ikke i god jord hos den 50-årige forretningsmand og førte ifølge de to stewardesser, der vidner i retten, til, at manden fremsagde truslen.

Manden fik også en advarsel på grund af sin opførsel, efter at han havde været i kontakt med flere besætningsmedlemmer.

En af mandens kolleger spurgte imidlertid også en dansk stewardesse, hvad den 50-årige direktør havde gjort forkert.

- Jeg forklarede, at han kom med en bombetrussel, hvortil manden svarede, at det bare var for sjov, sagde den danske stewardesse med henvisning til, at det rent faktisk var det, som manden havde ytret.

Den 50-årige direktør tager sig betænkningstid i forhold til at anke sagen.