Lokalt

Nedsatte færgepriser har gjort Læsø til et kæmpe hit

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Siden færgepriserne til Læsø blev sænket, er det strømmet med folk til øen.

På Læsø jubler de i disse dage. Og med god grund. For øen er nærmest over natten blevet særdeles populær, men årsagen er nu ganske simpel.

- Det har været helt vildt. Det er fuldstændig fantastisk hvor mange, der gerne vil til Læsø, siger formand for Læsø Turist og Erhvervsforening og Markedsføring, Karsten Christensen.

Siden folketinget besluttede at give tilskud til øerne, har færgepriserne fra den 15. august i år  været halveret på stort set alle afgange. De sidste to uger af august har det betydet markant flere gæster til øen i forhold til samme tidspunkt sidste år, hvor priserne ikke var sænket.

I år har der således været 24 pct flere passagerer med færgen de sidste to uger af august i forhold til samme tidspunkt sidste år. Antallet af biler er steget med 43 pct, og antallet af campingvogne på færgen er steget med 236 pct.

- Vi har været nødt til at indsætte reservefærgen  om søndagen . Ekstraafgangen blev lagt op i søndags på nettet,  og den er også allerede udsolgt. Det er altså sådan noget, man ellers skal varsle lang tid i forvejen, så det bliver man glad i låget af, fortæller Karsten Christensen.

Staten har her i efteråret bidraget med 2,6 mill  kr  til nedsættelse af færgepriserne. Det blev blandt andet besluttet, så flere mennesker skulle tage til øerne uden for sæson. Karsten Christensen regner da også med, at den flotte stigning i antallet af gæster fortsætter i efteråret og igen i foråret.

- Vi har nedsatte priser frem mod efterårsferien og igen fra påsken. Til vinter bliver priserne hævet, men jeg forventer klart, at den her tendens fortsætter, når taksterne er lavere, siger han. Der tegner sig et klart billede af, at folk gerne har villet til Læsø, men at de syntes, det har været for dyrt. Så det er fantastisk, at de nu kan komme, siger han.

Derudover forventer Karsten Christensen også, at store dele af det tilskud staten har givet til lavere priser kommer tilbage igen, når så mange ekstra mennesker gerne vil til Læsø.

- Allerede nu kan vi se, at der vil komme rigtig mange af disse penge retur til staten.  I form af moms i første omgang, men også i diverse afgifter og  skatter, samt sparede dagpenge når virksomhederne er nødt til at forlænge ansættelserne af sæsonarbejdere.