Lokalt

Nyt dødsensfarligt stenkast mod bil fra motorvejsbro

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Ukendte gerningsmænd kastede ved midnatstid kilotunge sten ned mod en bil fra en motorvejsbro i Silkeborg.

Lokalpolitiet i Silkeborg har mandag morgen modtaget en anmeldelse om et stenkast fra en bro, der går henover den nye Silkeborg-motorvej. Ved midnatstid søndag aften kørte en vagt fra Vejdirektoratet på den stadig lukkede motorvej. Fra en bro ved Østre Ringvej i Silkeborg blev der kastet tre sten på henholdsvis 8-10 kilo samt to mindre sten på under et kilo mod bilen, men ingen af dem ramte.

Vagten så flere personer på broen og satte efter dem i bil, men det lykkedes ham ikke at finde dem. Fagkoordinator i efterforskningen hos Lokalpolitiet i Silkeborg, Mette Therkildsen, oplyser, at der angiveligt er tale om fire drenge i 16-årsalderen og to piger på samme alder.

- Det her er dødsens farligt. Vi har senest set det i Odense, hvor en tysk turist døde, efter en person kastede sten ned fra en motorvejsbro, hvorefter bilen forulykkede, siger Mette Therkildsen.

Politiet opfordrer på det kraftigste de unge mennesker på broen i Silkeborg til at henvende sig. Vidner, der skulle have set noget på eller omkring motorvejsbroen ved midnatstid, bedes ligeledes tage kontakt til politiet på 114.

I sagen fra Odense, hvor en 33-årig tysk mor mistede livet, har politiet nu modtaget mange henvendelser.

Fyns Politi har fået op mod 30 nye henvendelser i sagen, hvor der blev kastet en 30 kilo tung betonsten ned på motorvejen ved  Langesøvej. Broen er placeret mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. 

- Der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi. 

Ifølge vagtchefen er det alt lige fra folk, der gerne vil hjælpe med oplysninger om stenene til deciderede vidner, der mener, at de har set nogen på motorvejsbroen. 

- Der er nogen, der har kørt forbi motorvejsbroen - og har givet et signalement. Så det skal vi selvfølgelig kigge på, lyder det fra vagtchefen. 

Politiet betegner kastet med flere sten fra en bro over den fynske motorvej tidligt søndag morgen som overlagt drab. 

Ifølge politiet er der blevet kastet med både sten og træstykker ned på motorvejen flere gange gennem den seneste uge. 

- Hvis nogen har bare den mindste smule, så skal de endelig bare ringe til os, opfordrer vagtchefen. 

Fyns Politi kan kontaktes på 114.

Tysk familie sad i bilen

I den ramte bil sad en tysk familie, der kørte i retning mod Jylland. En af de to voksne i bilen blev dræbt, den anden er hårdt kvæstet, mens et barn har fået skrammer. 

Natten til mandag er familien blevet identificeret af pårørende. Derfor går politiet mandag morgen ud og bekræfter deres identitet. 

- Konklusionen er, at der er tale om et ægtepar fra Dortmund-kanten i Tyskland og deres femårige søn, siger vagtchef Lars Thede. 

Politiet ved endnu ikke, om stenene er kastet samtidig, men det står klart, at to biler efterfølgende er kørt ind i stenene, dog uden at der skete skader. 

Fyns Politi oplyser, at de to store sten er hjørnesten af typen danblok type 2 fra IBF sten i Ejby. Og politiet hører gerne fra entreprenører, murere, byggefirmaer eller andre, der i øjeblikket har denne type sten liggende, og som mangler to. 

- Det var en 33-årig kvinde, som døde. Hendes 36-årige mand er fortsat i kritisk, men stabil tilstand, siger Lars Thede. 

Kenneths bil blev ramt af træstamme

Bare tre døgn før den tysk familie blev ramt af en kastet sten fra en motorvejsbro, blev en anden bil totalskadet af en træstamme tæt ved samme sted.

Lidt over midnat natten til torsdag kørte Kenneth Faaborg Schrøder i sin Audi A2 på motorvej E20 tæt ved Odense.

Trafikken var som altid på det tidspunkt meget sparsom og Kenneth Faaborg Schrøder kørte af sted i sine egne tanker. Han var slet ikke forberedt på, at en to meter lagntræstamme pludselig hamrede ned foran hans bil.

- Den rammer lygterne, og da jeg kører hen over den, laver jeg et flyvehop med bilen, fortæller han til TV 2. Hør mere om hans oplevelse i klippet herunder.