Lokalt

Elever delte billeder af lærers bryster - nu har de været i retten

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Tre efterskoleelever fik fat i nøgenbilleder af deres lærer og delte dem på Facebook og sms.

En kvindelig underviser på en efterskole i Himmerland måtte sige sit job op, efter nøgenbilleder af sine bryster florerede rundt på Facebook og elevernes mobiltelefoner.

Det var tre elever fra efterskolen, der stod bag delingen af de nøgne billeder. Fredag var de unge elever for retten, hvor de var tiltalt for uberettiget at have delt de private fotos.

- Det er meget oppe i tiden lige nu at dele andre folks private billeder. Vi ser rigtig mange af disse sager, siger anklager ved Nordjyllands Politi Thomas Klingenberg.

Den kvindelige lærer, det gik ud over, fortalte i retten, at hun opdagede, at drengene havde været på spil, da hun havde efterladt sin telefon i klasselokalet, og efterfølgende så, at en af drengene havde taget selfies med telefonen. Hun troede det var det, og gjorde derfor ikke noget ved det.

Elever piftede efter hende

Senere oplevede læreren, at flere af efterskoleeleverne piftede af hende, og at billederne af hende selv nøgen pludselig var på Facebook. Derfor anmeldte hun drengene.

Det var dog kun to ud af de tre efterskoleelever, der mødte op i retten. Den tredje havde dagen forinden sendt en mail til anklager, Thomas Klingenberg, hvor han erklærede sig skyldig og fortalte, at han ikke vil møde op i retten. Derfor blev han dømt som udeblivende.

- Normalt er straffen for disse sager på 14-30 dages fængselstraf, men jeg har valgt at tage hensyn til deres unge alder. Derfor er de sluppet afsted med en bøde. En bøde står heller ikke på deres straffeattest, så længe som en fængselstraf gør, siger anklager ved Nordjyllands Politi Thomas Klingenberg.

Retten i Aalborg har optaget sagen til dom, der vil blive afsat om en uge.