SFO-børn må gå hjem: Må ikke komme med skolebussen

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Igen ballade om skolebuskørslen i Viborg. Kommunens SFO-børn må ikke længere køre med bussen, fordi der skal spares. Forældrene kræver handling.

Forældre til SFO-børn i Viborg kommune er frustrerede. Deres børn må nemlig ikke længere benytte sig af skolebusserne, så længe de går i SFO.

- Min datter, Laura, kan ikke få lov at køre med skolebussen, fordi hun har én time i SFO tre gange om ugen, siger Jakob Kriegbaum, far til Laura, Ravnstrup.

Det er Børne- og Ungeudvalget i Viborg Kommune, der netop har vedtaget, at skolebusserne ikke længere gælder for alle. Kommunens 7. til 9. klasser plus børn, der går i SFO, må ikke længere bruge skolebus. Det, selvom busserne langt fra er fyldt op.

- Det er jo tåbeligt. Vi ser en halvfyldt bus komme her, og Laura bliver nødt til at blive hentet af mormor tre minutter før, fordi hun ikke må køre med. Det er jo galimatias, siger Jakob Kriegbaum, far til Laura, Ravnstrup.

SFO-børn kan spares væk

Det er efter endt sommerferie, at de nye regler om skolebusordningen er trådt i kraft. Kommunen har ændret praksis for at undgå ekstraudgifter. Og der har været penge at hente blandt kommunens ældre elever og de helt små i SFO.

- Man definerer SFO’en som værende et fritidstilbud. Skolebusserne er et tilbud, der kan benyttes til og fra skole, så hvis man skal transporteres hjem fra SFO, er det jo efter skoletid, siger Claus Clausen, formand i Børne- og Ungdomsudvalget, Venstre, Viborg Kommune.

Det er ikke kun i Hald Ege skoledistrikt, at forældrene er frustrerede. Over hele kommunen er der kommet protester fra forældre i landområderne.

- Vi har haft den samme praksis i mange år, og den har fungeret til alles tilfredshed. Så jeg kan sagtens forstå, at de synes, det er blevet yderst besværligt, nu hvor vi har strammet op, siger Claus Clausen, formand i Børne- og Ungdomsudvalget, Venstre, Viborg Kommune.

Forældrene opfordrer politikerne til at gøre noget ved sagen hurtigst muligt.

- Lad os nu give skolebørnene et fællesskab i skolebussen, så de alle sammen føler en tryghed ved at gå i skole, siger Jakob Kriegbaum, far til Laura, Ravnstrup.