Lokalt

Her går de tur på motorvejen: - Det har man ikke lige prøvet før

TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Søndag var der forpremiere på den nye Silkeborgmotorvej

Silkeborgmotorvejen åbner først officielt den 11. september, men i dag, søndag, var der inviteret til gåtur på den nye asfalt.

Og det tilbud takkede cirka 5.000 fodgængere 'ja' til.

- Det er en særlig oplevelse, for det bliver nok første og sidste gang, at jeg får lov til at gå her, siger René Hejselbæk, der er lærling fra Silkeborg.

Søndag var en strækning af motorvejen ved Silkeborg på syv kilometer åben for alle, der havde lyst til at komme helt tæt på det store byggeprojekt.

- Det er en dejlig gåtur. Det har man ikke lige prøvet før, siger Malene Buchwaldt, økonomisk sagsbehandler fra Silkeborg.

Håber på mindre trafik i byen

Men selvom det var oplevelse at gå en tur på motorvejen, så glæder fodgængerne sig også til, at der kommer mere fart på, når vejen om en lille måned står helt klar.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan det kommer til at fungere. Jeg håber, det kommer til at lette trafikken ind gennem Silkeborg by, siger René Hejselbæk.

Den 11. september kommer kronprins Frederik og står for den officielle indvielse, men på dagen og i dage optil er der også arrangeret koncerter, cykelløb og en masse andet for at markere åbningen.