Lokalt

På søndag kan du gå en tur på motorvejen

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

På søndag kan du få lov at tælle streger på motorvejen ved Silkeborg – helt ufarligt.

Søndag den 14. august mellem klokken 10.00 og 15.00 tager Vejdirektoratet forskud på Danmarks Største Vejfest og åbner helt ekstraordinært Silkeborgmotorvejen på en omkring syv kilometer lang strækning mellem Nordskovsbroen og Høje Kejlstrupvej.Meningen med arrangementet er at give naboerne til motorvejen mulighed for at se det omdiskuterede stykke asfalt i ro og fred.

- Vejen åbner jo officielt den 11. september, og i hele den weekend står Silkeborg jo lidt på den anden ende med motionsløb, koncert og motorvejsåbning. Og når snoren først er klippet, så skal der køre biler på vejen. Derfor kan det måske være lidt svært at få et indtryk af den færdige vej, og det ønsker vi faktisk at give alle mulighed for i ro og mag, siger Mike Boesen, projektleder ved Vejdirektoratet.

Håber på borgernes opbakning

236 ejendomme i og omkring Silkeborg har lagt jord til vejen. Mike Boesen håber, at borgerne og grundejerne vil tage godt imod invitationen.

- Vi åbner for motorvejen på hele syv kilometer og i mange timer. Det giver rig mulighed for at fordybe sig i detaljer som Nordskovsbroen, Gudenåbroen eller tunnellen eller simpelthen bevæge sig fra den ende til den anden og få et indtryk af det samlede projekt. Vi stiller ikke en masse an dernede, men vi er selvfølgelig til stede, ligesom vi ekstraordinært åbner og bemander informationscenteret, siger Mike Boesen.

Den sidste etape af motorvejen mellem Funder og Hårup åbner 11. september 2016.