Lokalt

Sviner og skaber frygt: Har slået permanent lejr i strandpark

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

En lejr ved Køge Bugt Strandpark skaber frustration og bekymring blandt både beboere og strandparkens medarbejdere.

Ruth Swedenborg bor tæt ved Køge Bugt Strandpark på Avedøre Holme.

Hver dag går hun rundt og rydder op efter en romalejr, som permanent har slået sig ned i området. Og det er lidt af hvert, Ruth finder i buskene; benzinbeholdere, værktøj, masser af elektronik og sågar brugt undertøj. 

Torsdag eftermiddag var der kun en enkelt lastbil med østeuropæisk nummerplade ved lejren. Men om aftenen samles en større gruppe, viser billeder, Ruth Swedenborg selv har taget.

- Det kan være 30-40-50, når der er flest, og så har man ikke lyst til hverken at parkere her, eller gå tur herud, siger Ruth Swedenborg til TV 2 Lorry. 

Det er ikke kun områdets beboere, der er plaget af lejren, som ligger i et område, hvor campering er forbudt. Medarbejderne på strandparkens driftsgård har måtte lukke områdets toiletdøre med skruer. 

- Det er fordi, ellers så brækker de dørene op nogen gange, og håndtagene går i stykker, siger Gary Longsdale, der er driftsmedarbejder hos Strandparken I/S.

Toiletterne bliver brugt til personlig hygiejne - og overskidt i sådan en grad, at det rengøringsfirma, som er ansat til at gøre rent, ikke længere vil udføre deres arbejde, så længe lejren ligger der. De aflåste toiletter betyder, at der nu ligger afføring overalt i området.

Stigende indbrudsbølge

Svineriet er dog ikke det værste, mener Ruth Swedenborg. Det er værre med den indbrudsbølge, der har ramt området, og som beboerne mistænker skyldes lejren. 

- Der er mange af de ældre her i området, der dårligt tør forlade deres huse. Vi har fem på vores vej, der har haft et inbrud i løbet af den sidste måned, siger Ruth Swedenborg til TV 2 Lorry. 

Både områdets beboere og Køge Bugt Strandpark har flere gange klaget deres nød til politiet - men de oplever ikke, de bliver taget alvorligt. 

Politi: Vi har bortvist personer fra området

Brian Toftemann, der er fungerende vicepolitiinspektør hos Vestegnens Politi, kan ikke genkende borgenes udlægning om, at politiet ikke tager henvendelserne alvorligt.

- Vi har været ude på stedet og bortvise personer. Vi beder dem om at pakke sammen og finde en lovlig campingplads.

Han bekræfter, at der er tale om romaer, og siger, at man ikke har givet bøder for den hærgen, der har været på området. Men at samtlige de bortviste er blevet registreret af politiet.

- Vi kan ikke bevise, at det er dem, og så kan vi ikke straffe dem. Det er svært at bevise, hvem der er ansvarlige i sager som denne, medmindre vi tager dem på fersk gerning.