Lokalt

20-årig går til kamp mod solen: Vil sætte monsterarmbånd på børn

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

En ung viborgenser har udviklet et armbånd til børn, som skifter farve, når solen skinner, og på den måde minder børnene om solcremen.

20-årige Johanne Sønderby fra Viborg håber, at hun i fremtiden kan leve af sin opfindelse. Hun er iværksætter og er ved at føre sin idé ud i livet.

- Armbåndene er hvide, når UV-strålerne ikke er der. Men hvis man kommer ud i solen, så bliver armbåndene lilla, og der kommer nogle monstre frem på dem, forklarer Johanne Sønderby.

Idéen til armbåndet My Cool SUNsters opstod som en del af entreprenørskabskonkurrencen Young Enterprice på handelsgymnasiet for to år siden.

- Det er super spændende, og man får mange komplimenter rundt omkring, og så er der mange spørgsmål, fordi jeg er pige - der er ikke særlig mange kvindelige, unge iværksættere, siger Johanne Sønderby.

Allerede fra begyndelsen allierede hun sig med sin far og gik så gang med at føre iværksætterdrømmen ud i livet.

- Det er ikke alle, der får lov til at arbejde sammen med sine børn. Jeg er jo blevet ansat som ulønnet sælger, og det har vi det rigtig sjovt med, fortæller Johannes far, Niels Sønderby.

Udover at være iværksætter studerer Johanne Sønderby også til sygeplejerske.

- Det er egentlig min plan B. Men drømmen er at komme på verdensplan og beskytte mange flere børn, siger Johanne Sønderby.

Indtil videre bliver armbåndene solgt på danske campingpladser, men Johanne Sønderby satser også på at kunne sælge armbåndet hos rejseselskaber