Lokalt

Exceptionelt eksamensresultat: I dag bliver de studenter og tømrere samtidig

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

På EUX-uddannelsen i Aalborg kan man arbejde for studenterhuen og svendeprøven samtidig.

Holdet, der i dag dimitterede fra uddannelsen, tager fra skolen med karakterer over landsgennemsnittet.

Søm, hammer og matematikbøger hænger sjældent sammen, men det gør det på EUX-uddannelsen på TechCollege i Aalborg. Her kan man kombinere en erhvervsfaglig uddannelse med en gymnasiel.

Tirsdag dimitterede 17 elever, som havde kombineret en gymnasiel uddannelse med tømrer-faget. De modtog deres eksamensbevis og deres svendeprøve. På både eksamensbeviset og i svendeprøven var klassens karaktere langt over landsgennemsnittet.  

- Jeg er stolt på hele klassens vegne. Vi vidste godt vi havde et højt niveau, men slet ikke på den her måde. At vi alle sammen overrasker så meget, og får de høje karakterer, vi har fået. Det er jeg pavestolt over at være en del af, siger Tobias Vestergaard Brøndum, student.

EUX-uddannelsen på TechCollege i Aalborg er ny, så dette hold er kun det andet, der afslutter uddannelsen. Eleverne på EUX-uddannelsen har erstattet en del af deres tid som lærlinge med mere tid på skolebænken.

- Det er ikke afgørende om de har 44 måneder eller 38 måneder i praksis. Hvis de har den gnist og det glimt, og den vilje der skal til for at ville det her, så må man altså trække i arbejdstøjet og det har de gjort, siger Mads Guldager, formand for det lokale uddannelsesudvalg i træforeningen.

Jeg kommer ud på lige fod med andre tømrere, så jeg ser bestemt ikke noget problem i den kortere praktikperiode. Det er fremtidens uddannelse det her.

For eleverne, der netop har færdiggjort EUX-uddannelsen, er det kortere praktikophold heller ikke noget problem. Tobias Vestergaard Brøndum siger,

- Jeg kommer ud på lige fod med andre tømrere, så jeg ser bestemt ikke noget problem i den kortere praktikperiode. Det er fremtidens uddannelse det her.